Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK.s nyförvärv Nicolas Stefanelli imponerade i debuten. Här mot storspelade IFK Norrköpings-målvakten David Mitov Nilsson som gjorde comeback.

Självmål lyfte AIK: "Extremt skönt"

Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson storspelade i sin första allsvenska match på 15 månader. Men AIK fick till slut hål på gästerna – med ett självmål.

När Malmö FF tappade två poäng mot Sirius (3–3) var det läge för en av toppkonkurrenterna på Friends arena att göra gulddrömmen mer realistisk.

David Mitov Nilsson stod länge i vägen för AIK:s chanskavalkad. Men i den 75:e minuten slog offensive högerbacken Daniel Sundgren ett inspel som Christopher Telo råkade springa in i eget mål.

- Känns som att det är en på tusen att det ska bli just så, sade vänsterbacken Telo med en suck.

- En touch som ställer mig helt, sade Mitov Nilsson.

"Extremt skönt"

Sundgren hade tidigare haft två vassa chanser, men serverad av nyförvärvet Rasmus Lindkvist sköt han högt över – på "23:e bänkraden", som tränare Rikard Norling beskrev det – och nickade sedan rakt i famnen på målvakten varpå han frustrerad sparkade i målställningen.

- Det var extremt skönt att den gick in. Två klara chanser och tredje gången gillt, sade han.

- Norrköping bjöd oss på ytor vi gärna vill ha. Andra lag är ofta rätt så tajta. Jag tycker vi vann rättvist.

Norrköping skapade tryck i slutminuterna men utan någon klar kvitteringschans. Förlusten var den tredje raka i allsvenskan.

Segern lyfter AIK förbi Norrköping i tabellen upp på andra plats, sex poäng bakom serieledaren MFF som dock har en match mindre spelad.

Nyförvärven imponerade

Floppvärvningarna Sulejman Krpic och Stipe Vrdoljak har lämnat AIK. Ersättarna Nicolás Stefanelli och Lindkvist fick båda debutera från start, och imponerade.

Tränare Norling var nöjd med båda. Stefanelli tillförde laget ett nytt djupledsspel, tyckte han.

- Djupledshotet att kunna sticka in bollen på fötterna, så att han kan sticka, har vi inte haft tidigare, sade Norling.

Stefanelli var på spelhumör och tunnlade en motståndare vid första bollkontakten. Chanser saknades inte heller.

Ett friläge och en farlig nick från nära håll skapade argentinaren, men båda gångerna stod Mitov Nilsson i vägen.

- Det var en svår match mot ett bra motståndarlag, sade 23-åringen, som kommunicerar på engelska med lagkamraterna, via tolk.

AIK och IFK Norrköping är mitt uppe i ett tufft matchande med spel i Europa League också, vilket påverkar laguttagningen för båda lagen.

- Sex nya spelare i dag i förhållande till hur många som spelade i torsdags för oss. Svårt att se att vi hade kunnat spela med samma lag mot Norrköping och klarat deras kraftfulla forcering, sade Norling.

På torsdag väntar Europa League-returmöten borta mot Trakai för Norrköping och hemma mot Željezničar för AIK.