Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sista sparken räddade Milan i derbyt

Det blev en osannolik avslutning på Milano-derbyt i Serie A-fotbollen. Med sista sparken, i den 97:e minuten, satte Christian Zapata 2–2 – och vann en poäng till Milan.

Inter tog ledningen med 2–0 i den första halvleken, genom Antonio Candreva och Mauro Icardi, och såg ut att ha kontroll på matchen.

Men även om de lyckades neutralisera Milans anfallare, så hade de mindre koll på mittbackarna.

Först reducerade Alessio Romagnoli i den 83:e minuten. Sedan kunde en obevakad Zapata via ribban trycka in kvitteringen på hörna strax innan domaren blåste av matchen.

Båda Milanoklubbarna har numer kinesiska ägare, sedan tidigare premiärministern Silvio Berlusconi i veckan sålde Milan till ett kinesiskt konsortium. Och derbyts tidiga avsparkstid, 12.30, var till för att passa den asiatiska tv-marknaden.

I toppen av Serie A blev det inte mer spännande efter påskaftonens matcher. Roma, som hoppades knappa in på serieledaren Juventus, fick bara oavgjort hemma mot Atalanda – samtidigt som Juventus tog tre poäng borta mot jumbolaget Pescara. Gonzalo Higuain gjorde bägge målen i matchen som Juventus vann med 2–0, och laget är nu åtta poäng före Roma med sex omgångar kvar att spela.