Sista guldet för Bergwall och Mossberg

Det svenska VM-guldet blev också till slutet av en era. Både Andreas Bergwall och Daniel Mossberg avslutar landslagskarriären på bästa sätt.

ANNONS
|

Ett VM-guld betyder också slutet på en intensiv period med landslaget.

För två av spelarna blir det dessutom allra sista gången i den gulblåa tröjan.

Daniel Mossberg, som gjort elva VM-turneringar och tagit fyra VM-guld, är säker på sin sak.

- Ja, nu är det verkligen slut. Jag slutade ju egentligen redan efter VM i Chabarovsk för två år sedan, men så fick jag höra att det skulle bli VM i Sandviken så då körde jag på i två år till. Men nu är det slut. Jag kommer spela bandy, vet inte var, men det kommer i vart fall inte bli i landslaget, säger Mossberg.

ANNONS

Han slutar onekligen på topp.

Mossberg spelade fram till två mål och gjorde ett själv i VM-finalen (seger med 4–3 mot Ryssland), och har under hela veckan varit en av de bättre svenskarna.

- Jag har fått mycket speltid och det har gått bra, men det förändrar inte mitt beslut. Jag vill vara hemma mer med barnen och jag börjar bli gammal. Det är rätt läge nu, säger han.

Andreas Bergwall, som härom dagen sa "vi får se" på frågan om det här var hans sista VM, sa också tack och hej i och med guldet.

Det är dock inte första gången målvakten – som spelat 18 VM och nu vunnit sju VM-guld – sagt nej till landslaget, så man kanske får ta det med viss skepsis?

- Nä. Härom dagen var jag fortfarande osäker, men nu har jag bestämt mig. Nu räcker det med spel i landslaget, jag kommer inte ställa upp i Chabarovsk om ett år. Jag ska fortsätta spela bandy i VSK eller någonstans, men det är slut med spel i landslaget, säger han.

ANNONS

ANNONS