Sista chansen för Jungmark: "Är inte helt säker"

För Ebba Jungmark är det nu sista chansen. Söndagens tävling i Helsingborg blir sista möjligheten att kvala in till OS i Rio. – Det har varit tufft, säger hon.

ANNONS
|

29-åringen började träna med Yannick Tregaro under våren, behöll sin gamle tränare Emil Predan och var i bättre fysisk form än på många säsonger. När hoppningen började komma så kom nästa bakslag.

– Jag hade ju kommit i form och det kändes bra. Då kom bristningen i framlåret … jag har velat känna mig hel och bara kunna tävla. Det har jag inte fått.

– Ända sedan 2012 när jag stukade foten så känns det som att det varit småskador som avlöst varandra. Det har varit jobbigt.

Känslan inför söndag? Sista chansen?

– Det är verkligen sista chansen ja … på elitnivå är det första gången jag har det så inför ett stort mästerskap. Det är verkligen kniven mot strupen. Jag har haft den sämsta uppladdningen och det har varit tufft. Jag vill ju bara komma i bra slag och kunna dundra på.

ANNONS

OS-kvalgränsen ligger på 1,94. En höjd som kan bli rejält tuff för Jungmark som inte klarat de höjderna på flera säsonger.

– Jag är inte helt säker på att det går, jag är ju i bättre form fysiskt än på många år men psykiskt, mentalt så finns inte aggressiviteten där. Den måste finnas där. Det har blivit bättre men det kommer hela tiden nya käftsmällar.

Om det inte blir något OS, fortsätter du med höjdhoppet då?

– Ja! Jag kommer att kriga på! Jag tycker fortfarande att det här är det roligaste jag vet. Jag vet vad jag kan och det känns som att vi är på god väg. Men när man tänker på allt man har kämpat och fått ut så lite, ja då blir man lite ledsen.

– Men Yannick tror att jag kan hoppa två meter, jag tror på det också och det är det jag vill.

ANNONS