Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius vann i Gävle.

Sirius vann hemma – på bortaplan

Första allsvenska hemmasegern på 43 år – den tog Sirius på bortaplan i Gävle inför 1 071 tillresta hemmafans.

Konstgräset på reservarenan Gavlevallen var trots kyla, isande regn och stormvindar perfekt underlag för Sirius, eller som assisterande tränaren Thomas Lagerlöf sammanfattade:

- Det är klart att det är lättare att spela här än på potatisåkern i Uppsala.

29-årige Sirelius som gör sin sjunde säsong i Sirius och noterades för sitt första allsvenska mål fyller i:

- Vi har ett spel som bygger på kortpassningar och många bra spelare som Kingsley Sarfo som kanske kommer mer till sin rätt när det är bra underlag. Vi gynnas när det blir spel och inte bara brunk på en dålig gräsplan.

- Både vi, Östersund och Jönköping Södra har ett eget spel som vi har tagit med upp från superettan. Det är nyckeln till att bli framgångsrik och hålla sig kvar i högsta serien, man kan inte bara backa hem och tjonga, säger Sirelus.

Sarfo imponerade igen

Hans 2–0-mål kom sex minuter efter att mittfältaren Kingsley Sarfo använt Kalmarduon Tobias Eriksson och Viktor Elm som rundningsmärken innan ghananen placerade 1–0 distinkt vid bortre stolpen.

Men även om Kingsley som vanligt imponerade med sin spelintelligens och snabbhet och även om Alexander Nilsson punkterade matchen med en frispark skruvad direkt i mål (3– 0) så var det Sirelius som var närmast fler mål med bland annat en stenhård träff i ribban.

Och första målet?

- Det har man drömt om hela livet, säger Sirelius med ett stort leende trots att ena tummen kommit illa till under matchen och börjar bli allt mer blå.

Kalmarförsvaret och tränaren Peter Swärdh hade lättare att hålla sig för skratt då jumbon står kvar på endast en poäng på fyra matcher.

- Det är ett faktum och det är besvikelse kring att det är prestationer som inte räcker till. Vi har en stor utmaning framför oss att samla oss och att tillsammans hitta rätt nycklar till en förändring både på det mentala och det fotbollsmässiga planet, säger Swärdh.

Kan spela hemmamatch i Gävle igen

Sirius som har tagit sina tre vinster på fina planer och endast förlorat hemmapremiären på Studenternas IP som var i bedrövligt skick redan då, kan få komma att spela även nästa hemmamatch borta på Gavlevallen.

Matchen mot Jönköping Södra ska spelas första maj och det är inte mycket som talar för ett gräsmirakel till dess, konstaterar Thomas Lagerlöf.

- Ska man tro de som testade planen senast så krävdes det femton plusgrader i en vecka för att den ska hämta sig. Så har det inte varit. Om underlaget riskerar att sabbas för hela säsongen så spelar vi hellre här även om det är en ekonomisk smäll för klubben.