Östersunds Samuel Laryea Mensiro gjorde matchens enda mål mot Sirius.
Östersunds Samuel Laryea Mensiro gjorde matchens enda mål mot Sirius.

Sirius föll i slutsekunderna

Sirius var på väg mot en viktig poäng i bottenstriden. Då sköt Östersunds Samuel Mensiro bort den poängen med matchens sista touch.

ANNONS

Det var ett osannolikt mål av en minst sagt osannolik målskytt.

För när Samuel Mensiro, med fem sekunder kvar av matchen, lyckades styra in matchens enda mål med tåspetsen var det hans andra fullträff på fem allsvenska säsonger – tre för Östersund och två för Örebro.

- Jag vet ju att Hosam (Aiesh) alltid vill passa in bollen mot första stolpen så när jag såg att klockan hade passerat 94:e minuten var det bara att dra på en chansning. Jag lämnade över bollen till Hosam och sprang in i boxen med tanken att vi får se vad som händer. När bollen kom slängde jag mig fram på chans, säger Samuel Mensiro.

ANNONS

Glömde målgest

Han kan inte sluta skratta. Men när Östersundsklacken jublade vilt direkt efter målet var segerskytten mest förvånad.

Efter fyra raka förluster, och en match på en tungspelad gräsplan där var sin träff i virket såg ut att bli höjdpunkterna, satt segerskottet plötsligt där det skulle.

- Det var en så lätt touch att jag knappt kände att jag träffade. Det tog ett tag innan jag fattade att bollen verkligen gick hela vägen in så jag satt mest bara där på gräset och undrade vad som hände.

- Men det här målet tillägnar jag min dotter Keila som föddes i somras. Hon är bara tre månader och skulle se matchen på tv med sin mamma. Men jag blev så paff över målet att jag glömde att göra en målgest till dem.

Och det finns nog fler som undrar vad som hände, inte minst i Sirius som är indraget i bottenstriden. En poäng hade tagit Sirius förbi Brommapojkarna på bättre målskillnad och därmed satt Uppsalalaget på säker mark igen.

ANNONS

Otäck stukning

Nu är man kvar på kvalplats och fick dessutom sin allra främsta kugge, rutinerade Jesper Arvidsson, skadad då vänsterbacken trampade otäckt snett i slutet av matchen efter en höjdduell med just Mensiro.

- Det gjorde jäkligt ont. Känslan var att han landade på min fot också men det gjorde han tydligen inte. Det var min egen tyngd har jag fått veta och ont gjorde det oavsett. Jag har haft ett par stukningar i mina dagar men så svullen som foten var nu har jag aldrig sett den. Ett par veckors frånvaro och en kraftig stukning är det, skulle jag gissa, säger Jesper Arvidsson.

TT: Det såg ut som att du bröt foten.

- Så ont gjorde det också så jag var lite orolig för det men sedan lindade vi och den värsta smärtan lade sig, så vi får se. Jag avvaktar med röntgen någon dag.

ANNONS

Målet såg Arvidsson aldrig, men jublet hördes ända in i Sirius omklädningsrum.

- Jag studsade ut på ett ben och såg att det var de som hade gjort mål. Det är väl lite så vår säsong har varit hittills, det har varit lite stolpe ut. Men vi har BP, Trelleborg och Elfsborg kvar att möta. Det är väl på de matcherna som det avgörs.

TT

ANNONS