"Simmarna är de som fester hårdast", säger den danska simmerskan Pernille Blume. Bild: Bildbyrån.
"Simmarna är de som fester hårdast", säger den danska simmerskan Pernille Blume. Bild: Bildbyrån.

Simstjärnan: "Det är vilda fester i OS-byn"

På idrottsarenorna är OS en stor fest. När strålkastarljuset har lagt sig och mästerskapet är över fortsätter "partyt" för utövarna i OS-byn. – Simmarna är de som fester hårdast säger den danska simmerskan Pernille Blume, 22.

ANNONS
|

OS i Rio de Janeiro är bara en knapp vecka bort. Och alla deltagarnaär uppe i slutfasen avförberedelserna inför mästerskapet, som för många är det största ögonblicket i idrottskarriären. Men det är inte bara tuffa tävlingar och en stor idrottsfestsom väntar i Brasilien för alla utövarna.Det lär också bjudas på en hel del festande, åtminstone om man ska tro den danska simmerskan Pernille Blumesom tävlar på 50 fritt.

I en intervju med danska BTberättar 22-åringen, som bland annat har ett guld och ett brons på kortbane-VM på sin meritlista, att det brukar festas riktigt ordentligt när OS har avslutats.

ANNONS

Hon var med och tävlade i OS i London 2012 och av utifrån erfarenheterna danskanfick med sig därifrån, förväntar hon sig att det blir en del party i Brasilien också.

– Det är självklart vad man gör det till, men det brukar vara ganska vilda fester, haha. Och jag tror vi simmare är extra kända för att vara de som festar hårdast. Antagligen för att vi generellt är lite yngre. När manhar nått OShar det det varit flera år avmycket kämpande, då har maninte haft möjligheten, så sen släpper manbara allt. Det blir väldigt speciella fester med OS-stämningen.

"Festar gärna med Williams"

Och Blume säger sig inte ha något emot lite festande i Rio också. På frågan vem av atleterna hon helst skulle avnjuta en caipirinhatillsammans med i OS-byn svarar hon:

– Jag tror faktiskt jag skulle vilja dela en med Caroline Wozniacki. Henne har jag aldrig riktigt pratat med. I och med att hon inte bor i Danmark så är hon inte så tillgänglig. Hon skulle gärna få ta med sig sin bästa vän Serena Williams.

ANNONS