Simona Halep i blåsväder igen – utreds för dubbla dopingbrott

Simona Halep, 31, utreds för ännu ett brott. Återigen mot dopingreglerna och den tidigare världsettan uppges ha ”oegentligheter i sitt biologiska pass”.
”Jag lever en i en total mardröm”, skriver hon.

ANNONS
|

Ett led i arbetet med att komma åt de idrottare som dopar sig i jakten på framgång är ”biologiska pass”. Något som går ut på att blodvärden från de dopingprov som idrottaren lämnat senare kan jämföras med deras egna blodvärden.

Något som nu gjort att Simona Halep återigen är i blåsväder.

För redan i oktober förra året åkte hon fast i ett test. Detta efter att ha testat positivt för roxadustat, ett läkemedel som ökar stimulerar av röda blodkroppar.

Då hävdade hon att hon var oskyldig.

Nu har hon åkt dit igen.

Det är tennisens egen integritetsenhet, ITIA, som nu uppger att hon inte längre bara utreds för ett dopingbrott, utan två.

ANNONS

– Vi förstår att dagens tillkännagivande gör ett redan uppmärksammat fall ännu mer komplext, säger ITIA:s högsta chef Nicole Sapstead i ett pressmeddelande.

– Vi uppskattar naturligtvis att det finns ett stort medieintresse i sådana här fall. Men det skulle vara olämpligt för oss att kommentera några detaljer innan processen är avslutad.

Haleps egna ord: ”Mitt namn har dragits i smutsen”

Den rumänska stjärnan som varit rankad etta i världen var rankad nia i världen när hon fastnade i dopingtestet. Hon fortsätter att hävda att hon är oskyldig.

”Ända sedan den 7 oktober då ITIA bestraffade mig för första gången har jag levt i en total mardröm. Mitt namn har dragits i smutsen och ITIA gör allt i sin makt för att bevisa min skuld när jag i själva verket ALDRIG tagit något förbjudet preparat. Jag har vid upprepade tillfällen försökt få ärendet flyttat till en oberoende tribunal, men ITIA har hela tiden hittat anledningar till att skjuta fram det. Det enda jag vill är att få en chans att bevisa min oskuld”, skriver Halep.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS