Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Silver till Sävehofs 13-åringar: "Ett fantastiskt gäng"

GP var på plats under hela Partille Cups finaldag och rapporterade löpande om hur det gick när de olika klasserna skulle avgöras. Här följer en sammanställning av hur det gick i A-finalerna, men längre ner finns även en lista över samtliga B-finaler.

Girls 10

IK Sävehof 2 - Alingsås HK 6-16

Gästerna drog iväg redan under inledningen av matchen – och sedan släppte man aldrig greppet. När Alingsås väl fick igång sitt anfallsspel kunde Sävehof inte riktigt hänga med och det hela landade i en storseger.
– Jätteroligt för tjejerna att få vinna deras första Partille Cup. Det har varit mycket nervositet hos dem. I den här åldern ska ju inte resultaten spela all roll, men det är ju ändå sport det handlar om så självklart ville vi vinna. De har varit väldigt duktiga, säger Alingsås tränare Peter Hafström.

Boys 10

Zagreb - IK Sund 19-5

Det blev helt enkelt en ren utklassning från kroaterna som fullständigt dominerat sin klass genom turneringen. Det blev aldrig speciellt spännande – och trots att Sund kämpade tappert blev det en monsterseger i finalen.

Girls 11

H43 Lund - Da-Hsin Elementary School 11-12

Oj, vilklen rysare det här blev – och det hela avgjordes först under slutsekunderna. De kinesiska tjejerna lyckades dock till slut dra det längsta strået efter en stark avslutning. Man gick dessutom genom turneringen utan ett enda poängtapp

Boys 11

Hörning Håndbold - TJ Dukla Praha 12-11

Inga svenska lag lyckades ta sig till finalen i 11-årsklassen för killar, men i stället bjöd danskar och tjecker på stor underhållning. Även här handlade det om en match som länge stod och vägde. Till slut kunde Hörning dock stå som segrare efter en rafflande avslutning.

Girls 21

Önnereds HK - BK Heid 12-15

Det här derbyt stod länge och vägde, men Heid satte i början av andra halvleken in en extra växel. Ledningen som det gav kunde man sedan bevara och ta hem Partille Cup-titeln.
– Det är alltid roligt att vinna och det här blir ett härligt minne. Vi visste att Önnered är bra, men det var skönt att vi fick till en bra avslutning, säger lagkaptenen Kristina Zubonja.

Boys 21

Lugi HF - HP Warta 17-16

En match som var jämn länge. Båda lagen hade ledningen vid olika tillfällen, men till slut satte Lugi in ett avgörande ryck under den andra halvleken. Trots sena mål från Warta kom man dock inte ikapp. Lugi, med bra stöd på läktarplats, kunde därmed ta hem pokalen.

Girls 18

Hellerup IK 1 - Skanderborg HB 15-21

Den heldanska finalen fick en sprakande start och var jämn under i princip hela första halvleken. Sedan satte dock Skanderborg gasen i botten – och gick ifrån. Slutet blev därmed relativt odramatiskt, men starkt av Danmark att ta hem både guld- och silverpengen i den här tuffa klassen.

Boys 18

Korea Youth National Team - Lugi HF 23-22

En otroligt fartfylld och spännande match. Laget från Korea gick ifrån efter en jämn inledning, men Lugi gav sig inte och kom tillbaka mot slutet. Med bara sekunder kvar på klockan kunde Oh Hwang Jea agöra – och säkra Partille Cup-titeln.
– Jag är jätteglad. Det här betyder väldigt mycket för oss och det var fantastiskt att se det sista skottet gå in, säger segerskytten.

Girls 12

Alexandria SC 1 - OV Helsingborg 14-4

Tjejerna från Egypten tog tag i finalen direkt och gick mer eller mindre omgående i väg till en stabil ledning. Man lät aldrig Helsingborg komma in i matchen och spelade framför allt oerhört bra försvarsspel. Till slut blev segersiffrorna, efter en inte alltför dramatisk avslutning, ganska stora.

Boys 12

Zagreb 2 - Zagreb 1 19-18

Samma klubb från samma land. Ja, kroaterna fullständigt dominerade den här klassen och gjorde även upp i finalen om titeln. Det blev dessutom en mycket sevärd match med många fina mål. Det var både händelserikt och dramatiskt, men till slut kunde Zagrebs lag 2 besegra lag 1 efter att det hela avgjorts under slutsekunderna.

Girls 13

Bording KFUM - IK Sävehof 4 19-9

Partillegänget hade enormt stöd på läktarplats, men hamnade omgående efter på resultattavlan. Sakta men säkert gick danskorna ifrån och det blev aldrig speciellt dramatiskt. Dock en fin silvermedalj för värdklubben som kämpade tappert. Trots förlusten var man glada efteråt.
– Ett fantastiskt gäng där alla är med och bidrar. Vi är en stor förening och det är lätt att försvinna i bruset, om man säger så. Därför är det jättekul att vi kan stå ut med en sådan här kanoninsats, säger tränaren Lena Andersson.

Boys 13

ART Düsseldorf - Ski IL 26-15

Tyskarna satte full fart från början och fixade snabbt till en komfortabel ledning. Det såg ett tag ut att rinna i väg riktigt ordentligt, men norrmännen kunde mot slutet putsa till siffrorna något. Dock odiskutabel seger för Düsseldorf som visade upp en imponerande offensiv skicklighet.

Girls 14

Helsingör IF 1 - Kärra HF 2 14-15

Det här blev ett svettigt och underhållande drama. Efter att danskorna börjat något vassare vred Kärra sakta men säkert upp tempot. Till slut, efter en stark andra halvlek, kunde man dessutom stå som segrare av den här enorma klassen.

Boys 14

Skanderborg HB - Fjellhammer IL 1 20-11

Danskarna fick en bra start på matchen och förde spelet, men lyckades inte skaka av sig norska Fjellhammer. I halvtid var ställningen 11-7. Efter paus skulle Skanderborg dock sätta i ytterligare en växel – och gick då ifrån till en storseger.

Girls 15

Gustavsberg IF HK - Torslanda HK 1 20-9

Efter en lite avvaktande inledning kunde Gustavsberg ta tag i taktpinnen och gå till en stabil ledning. Den utökade man sedan sakta men säkert under den andra halvleken och till slut blev det en odiskutabel seger i den här stora, prestigefyllda klassen.

Boys 15

Skanderborg HB - ART Düsseldorf 2 16-15

Vilket drama det här blev. Danskarna inledde annars bäst och såg ett tag ut att plocka hem det här relativt enkelt, men Düsseldorf ville annat och kom tillbaka. Man räckte dock inte hela vägen fram och Skanderborg kunde vinna det som trots allt blev ett riktigt underhållande och högklassigt sekunddrama.

Girls 16

Hjortshöj Egå IF - IK Sävehof 1 12-11

Danskorna tog tag i finalen direkt och skaffade sig därmed en lite större ledning, men Partilletjejerna gav sig inte, hittade tillbaka in i matchen – och skapade enorm spänning mot slutet. Det allt bättre spelet från Sävehof räckte dock inte – trots härligt publikstöd.

Boys 16

Lugi HF - IK Sävehof 1 12-22

Trots slutresultatet, så var det här en jämn historia in i pausvilan, då Sävehof endast ledde med ett mål. Sedan gjorde man ett rejält ryck – och då hängde Lugi inte alls med. Intressant nog var det här bara en av flera gånger som de här två lagen mötts och då Partillelaget gått från ledning med en boll i paus till storseger. Guldet innebar att Sävehofs 16-killar blev enda gänget från klubben som vann sitt A-slutspel.
– Alltid lika skönt att vinna. Vi har gjort det mycket med det här laget. Vi har en bra ork och kör bara på. Det känns riktigt bra, säger lagkaptenen Henrik Rhåsson.

Så gick det i B-finalerna

Girls 10
IK Sävehof 6 - Önnereds HK 11-5

Boys 10
IK Sävehof 2 - IK Baltichov 5-6

Girls 11
HK Aranäs 1 - IK Sävehof 5 8-3

Boys 11
IK Sävehof 5 - IK Sävehof 3 17-8

Girls 12
IK Sävehof 1 - Zagreb 6-14

Boys 12
Önnereds HK 1 - HK Ankaret 2 13-15

Girls 13
OV Helsingborg - AG Håndbold 6-10

Boys 13
HK Ankaret 2 - Herning FH 5-12

Girls 14
IK Sävehof 2 - Konnerud IL 2 13-6

Boys 14
Kolding IF 1 - IK Sävehof 2 13-16

Girls 15
Nordstrand IF - Haslum IL 10-11

Boys 15
H43 Lund 2 - Fram 10-14

Girls 16
Eidsvold IF - HK Ankaret 8-12

Boys 16
HSC Haltern-Sythen 2 - Zagreb 23-13

Girls 18
FFI Håndbold - Ski IL 14-22

Boys 18
Saint Raphaël VHB - Hellenic Handball Federation 14-23

Girls 21
OV Helsingborg - Kärra HF 15-13

Boys 21
Kärra HF - Nordstrand IF 22-15