Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

"Hej, mamma. Nu ryker frippan."

Silver-Sebbe blir av med håret – men inte än

Ett löfte är ett löfte. OS-silvermedaljören Sebastians Samuelssons gyllene lockar är snart ett minne blott. Men inte riktigt än.

Man får passa sig för vad man säger. I en intervju kring jul råkade Sebastian Samuelsson, efter att ha tröttnat på folks gliringar, göra ett löfte.

- Alla har ju tjatat om att jag borde klippa mig för att det ser för jävligt ut. Så då råkade jag säga att om jag tar medalj på OS, då lovar jag att klippa mitt hår. Och nu har jag gjort det, säger Sebastian Samuelsson.

Han trodde ärligt talat inte att det var något han skulle behöva tas på orden för. 20-åringens silver i herrarnas skidskyttejaktstart var en praktskräll.

- Jag tror inte att det var någon som trodde att jag skulle behöva göra det, men nu börjar det väl bli dags. Men jag klipper nog inte bort allt.

Lagkamraten Peppe Femling gläds både åt kompisens silver och åt löftet som nu ska bli korthårig verklighet. Han hoppas dessutom att det övriga laget får hålla i saxen.

- Det borde vi kunna deala till oss efter en dag som denna. Det började ju gå överstyr i höstas, och sedan har han vuxit på sig och det har blivit mycket snack om det under OS. Nu tog han en medalj så nu får han väl klippa sig, säger Peppe Femling.

Han säger "nu". Men han menar egentligen efter herrstafetten den 23 februari.

- Ja, vi får kanske vänta tills efter stafetterna. Så att man inte klipper bort några superkrafter.