Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gif Sundsvall firar 2–0-målet i bortasegern mot Djurgården.

Silva sköt Dif djupare ner i krisen

Stefan Silvas vänsterfot gjorde under måndagskvällen Pelle Olsson till en än mer pressad Dif-tränare. Gif-anfallaren gav Djurgården sjunde förlusten på de åtta senaste matcherna – och fick hemmasupportrarna att ropa om tränarens avgång.

Djurgården hade inte gjort ett enda mål på de två matcherna som spelats sedan målkungen Sam Johnson lämnat klubben – och just den offensiva höstsäsongsnollan verkade ett beslutsamt Djurgården vara desperat att spräcka inledningsvis.

Den gänglige anfallaren Michael Olunga nickade två bollar i stolpen under matchens första sju minuter, det pigga nyförvärvet Othman El Kabir försökte gång på gång och inspelen haglade in mot gästernas straffområde.

Vänsterfoten avgjorde

Men när målen inte kom inledningsvis så kunde gästerna reda ut stormen, smita in till pausvila med ett oförtjänt 0–0-resultat i ryggen och sedan sätta in nådastöten i den andra halvleken – via Stefan Silvas vänsterfot.

Först vek en felvänd Silva läckert förbi en passiv Omar Colley, lade upp bollen för sin vänsterfot och smekte iväg den längs konstgräset innan den letade sig in via Kenneth Höies bortre stolpe till en 1–0-ledning för gästerna. Och med kvarten kvar var det dags igen. En boll damp ner vid Silvas för dagen glödheta vänsterfot varpå den egentligen högerfotade 26-åringen på nytt smekte dit den längs gräset – från nästan exakt samma avstånd, intill samma stolpe.

"Behåller det för mig själv"

Buropen från hemmapubliken lät inte vänta på sig – och under slutkvarten, när Djurgården misslyckades med att få till en slutforcering, så nådde de närmast orkanstyrka. "Avgå Pelle" ekade i två omgångar över Tele2 Arenas läktare, inte minst när domaren blåst av matchen och resultattavlan förkunnade en 3–1-seger för gästande Gif Sundsvall.

- Vi är besvikna och vi förstår alla andra som är besvikna över det också, säger den kritiserade Dif-tränaren Pelle Olsson efter matchen.

Men han har inte funderat kring sin framtid i klubben:

- Jag tänker inte sitta här och vända ut och in på mina egna känslor, det har jag inget behov av, säger Olsson som inte förvånades av "avgå"-ropen från läktarna:

- Det är liksom ingen överraskning. Men hur det är att vara mitt i det... det kan jag behålla för mig själv.