Silfverberg avgjorde för Anaheim

|

Nashvilles mål kom knappt åtta minuter in i matchen då Ryan Johansen hittade Filip Forsberg, som skickade pucken vidare mot Arvidsson, som i sin tur satte pucken i mål bakom Corey Crawford.

- Det var bra spelat av Filip och jag bara hade min klubba där, det var kul, säger Arvidsson till ESPN.

Det var Arvidssons fjärde mål i hans fyra senaste matcher mot Chicago. Han har hunnit med 31 mål och 30 assist den här säsongen.

Viktor Arvidsson fick nästan till ett andra mål i första perioden, men då var Crawford i vägen. I tredje satte svensken en puck i ribban.

"Lyckades bra"

Nashville behöll ledningen resten av matchen och kunde ta hem segern, trots att Chicago till stor del hade övertaget i den andra och tredje perioden.

Pekka Rinne räddade samtliga av Chicagos 29 skott på mål. Det är andra gången han håller nollan i en NHL-slutspelsmatch.

- Vi lyckades bra med att paja deras upplägg, och vi lät dem inte få för mycket flyt. De gillar att spela med mycket fart och puckinnehav, och vi gjorde rätt saker på isen, sade Rinne till ESPN efter matchen.

Han säger att matchen innebar en bra skjuts för självförtroendet i laget.

- Nu är serien igång. Vi måste komma ihåg att det bara är första matchen. Man vill få en bra start och börja serien på rätt sätt, så det känns så klart bra att leda med 1–0 (i matcher), säger han till nhl.com.

Arvidsson utsågs till en av matchens stjärnor, precis som båda lagens målvakter.

Silfverberg avgjorde

Lite senare ställdes Calgary mot Anaheim i Kalifornien. Redan efter 52 sekunder spelade Jakob Silfverberg fram Ryan Getzlaf, som satte 1–0 till hemmalaget i numerärt överläge. Calgary kvitterade i mitten av perioden och tog ledningen halvvägs in i andra.

Men hemmalaget kvitterade strax därpå, och med lite drygt två minuter kvar av mittperioden höll sig Silfverberg framme och satte slutresultatet, 3–2 till Anaheim.

Matcherna var lagens första i årets NHL-slutspel. De spelar igen på söndag, svensk tid, i serien som avgörs i bäst av sju matcher.

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Montreal–NYRangers, 0–1 i matcher (Nästa match i Montreal, natten mot lördag svensk tid)

+ Pittsburgh–Columbus, 1–0 i matcher (Pittsburgh, natten mot lördag)

+ Minnesota–StLouis, 0–1 i matcher (Minnesota, natten mot lördag)

+ Edmonton–SanJose, 0–1 i matcher (Edmonton, natten mot lördag)

+ Ottawa–Boston, 0–1 i matcher (Ottawa, natten mot söndag)

+ Washington–Toronto, 1–0 i matcher (Washington, natten mot söndag)

+ Chicago–Nashville, 0–1 i matcher (Chicago, natten mot söndag)

+ Anaheim–Calgary, 1-0 i matcher (Anaheim, natten mot söndag)