Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Foto: Bildbyrån

Signell: "Skönt att slippa Champions League"

Efter finalförlusten i våras har Sävehof inte samma tryck på sig. - Vi slipper dessutom Champions League och kan ha fullt fokus på serien. Det är en fördel eftersom vi får färre matcher, säger tränaren Henrik Signell.

På söndagen såg han sitt lag spela oavgjort mot Lugi som i våras kom tvåa i serien efter Sävehof.

Ditt intrytck?

- Det är som väntat så här inför seriestarten, det både tas och ges. En stunden tycker jag att anfallsspelet fungerar jättebra, i nästa stund ser jag bristerna. Samma sak med försvaret - det går upp och det går ner, ungefär som förväntat så här års, säger Signell och fortsätter:

- Men Lugi är ett skickligt lag, så på så vis var det en bra värdemätare.

Det här är säsongen då Sävehof till viss del slår från underläge.

Efter åtta raka guld tog det stopp en lördageftermiddag i Malmö i slutet av maj.

Höör körde över mästarna och bärgade titeln.

Sävehof är inte enbart jagade - de måste även jaga.

- På så vis är det annorlunda,  även om vi själva ställer stora krav på oss och på vad vi vill åstadkomma, säger Henrik Signell.

Precis som för två år sedan har Sävehof tappat ett flertal nyckelspelare - Loui Sand, Jamina Roberts och Johanna Bundsen blev proffs utomlands och lagkaptenen Elin Enhörning la dojorna på hyllan. Till det kommer Elin Hallagårds graviditet och Julia Erikssons ryggskada.

- Vi har inte värvat ersättare i den mån att vi har värvat stjärnor - däremot har vi värvat mycket duktiga, talangfulla spelare som ska blomma på sikt.

Ett mellanår?

I de termerna pratades det även för två årsedan - då vann vi SM-guld. Utgången är helt enkelt svårbedömd, säger Henrik Signell och fortsätter:

- Vi har många duktiga spelare redan och flera av dem kommer att ta stora kliv framåt redan kommande säsong, det ser vi redan nu.

Hur långt räcker det?

- Vi ska vara med och slåss däruppe. Jag tror att det kommer att handla om oss, Höör, Lugi och Skuru. Om det räcker till guldläge återstår att se, säger Henrik Signell.

Han tror att det blir en tuff och jämn serie.

- Nykomlingarna Önnered har ett bra lag, Boden är stärkta efter första året i högsta serien. Bland annat. Jag tror som sagt att det blir många jämna matcher, inga enkla möten.

Under alla segerår har Sävehof spelat i Champions League. Så blir det inte nu.

En miss sportsligt opch ekonomiskt?

-Det internationella spelet har förstås betytt mycket för oss genom åren, samtidigt som, det tagit kraft och energi. Ni slipper vi tänka på det och kan ha fullt fokus på SHE, säger Henrik Signell.

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.