Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Signell om Gulldén: "Kan aldrig vara säker"

Isabelle Gulldén är uttagen till EM i Frankrike. Trots det hänger frågetecknet kring handbollsstjärnans skadeläge kvar.

Det är en fot som Isabelle Gulldén har haft problem med.

- Hon mår relativt bra. Det ser hoppfullt ut och rehab-träningen går åt rätt håll. Hon kommer troligtvis att vara med, men det kan man aldrig vara säker på. Vi följer upp det noggrant, säger Henrik Signell.

Förbundskaptenen menar att ett slutgiltigt besked om spel kommer att dröja tills hon är helt friskförklarad. Truppen behöver inte spikas förrän dagen före EM-premiären.

- Men om vi sköter den här biten (rehabiliteringen) rätt och "Bella" lyssnar på de som kan det här ska det säkerligen gå bra, säger Signell lugnande.

Ingen oro för Jacobsen

Försvarsspelaren Sabina Jacobsen opererades i knät i augusti.

- Hon har en problematik med diverse skador som hon dras med hela säsongen. Vi får tänka smart och inte ligga på för hög belastning. Hon har varit med i ganska många år och det gäller att hantera henne sparsamt så att hon orkar med hela mästerskapet. Det är inget nytt där, inget vi är oroliga för.

Det var en väntad trupp som Henrik Signell tog ut och det närmaste en överraskning var högersexan Mathilda Lundström, som inför den här säsongen aldrig ens hade representerat juniorlandslagen. Men inte ens hon var en riktig överraskning: Lundström har spelat fler A-landskamper än någon annan den här säsongen.

- Det känns otroligt roligt. Jag är så klart jättenervös, men det är verkligen stor glädje, säger Lundström och menar att beskedet kom som en överraskning.

- Jag har en tuff konkurrens. Det är inget att sticka under stolen med. Det var inte så att det skulle vara självklart.

Hon är en modern kantspelare som "är duktig bakåt, aktiv och initiativrik", menar Signell.

"Gärna ha medalj"

EM spelas i Frankrike där Sverige inledningsvis ställs mot Danmark, Polen och Serbien. Ett getingbo, enligt förbundskaptenen.

- Så klart vill vi gå långt i turneringen. Vi fick mersmak (i VM, då Sverige kom fyra) på att komma långt och vill gärna ha den medaljen vi missade i förra mästerskapet.