Oskarshamns Lance Bouma, med pucken, stängs av i två matcher. Arkivbild.
Oskarshamns Lance Bouma, med pucken, stängs av i två matcher. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

SHL-spelare stängs av – vägrade lyda domaren

Oskarshamn har drabbats av två avstängningar i SHL. Lance Bouma stängs av i två matcher för att ha vägrat lyda domarens tillsägelse och dessutom ha fällt kommentaren "fuck you" och Andrew O'Brien stängs av lika länge för charging.

ANNONS
|

Det har Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd beslutat.

Det var i söndagens match mot Örebro som Bouma, trots tillsägelse från domaren, inte tog in klubban och handskarna som hängde utanför sargen.

Så här löd domarens anmälan:

”Jag ber nummer 90(Lance Bouma, reds. anm) ta in klubban/handskarna som hänger ut från sargen vid blålinjen där jag står. När jag vänder mig om igen tillbaka till isen så gör han om samma sak. Jag ber honom då igen att ta in grejerna och då säger han ”get away from me” (något liknande). Efter det säger han "fuck you" till mig högt och tydligt när jag står kvar utanför båset där nummer 90 sitter.”

ANNONS

Bouma fick matchstraff för händelsen och stängs nu också av. Förutom avstängningen ska kanadensaren även betala 14 491 kronor i böter.

Även Andrew O'Brien, som också fick matchstraff, stängs av i två matcher för en tackling mot huvudet på Örebros Emil Larsson.

Oskarshamn vann matchen med 5–1.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS