Jörgen Lindgren.
Jörgen Lindgren. Bild: PETTER ARVIDSON

SHL sparkar vd:n Jörgen Lindgren

Jörgen Lindgren får lämna sin post som vd för SHL med omedelbar verkan.
– Vårt ansvar är att svensk hockey och vår publik skall känna att SHL präglas av tillit, transparens och förtroende, säger SHL:s ordförande Anders Källström på SHL:s hemsidan.

ANNONS
|

Förra veckan fick SHL:s domarchef Ulf Rönnmark lämna sin post efter avslöjandena inför säsongen om missnöje från domarna.

LÄS MER:Ulf Rönnmark lämnar SHL efter missnöjet

Under måndagen kom beskedet att även vd:n Jörgen Lindgren får gå.

– Vårt ansvar är att svensk hockey och vår publik skall känna att SHL präglas av tillit, transparens och förtroende. Till delar måste det återskapas. Då får vi börja hos oss själva där en ny ledning får ansvaret för det viktiga arbete som ligger framför oss. säger Anders Källström, SHL:s ordförande till organisationens hemsida.

– Det var dags för någon annan att ta över. Styrelsen har fattat sitt beslut och det respekterar jag, säger Lindgren till Expressen.

ANNONS

SHL:s styrelse har utsett Michel Marchal, ordförande i Växjö Lakers och sedan 2016 en del av SHL:s styrelse, till tillförordnad vd.

– När vi i styrelsen bestämde att det är dags för ett nytt ledarskap i SHL fick jag frågan om att ta över som tillförordnad och känner mig både glad och hedrad över detta. Jag har lång erfarenhet av att leda organisationer och brinner för hockey, säger Marchal till SHL:s hemsida.

Dessutom utses SHL:s sportchef Johan Hemlin till vice vd.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla SHL. Med mitt huvudansvar för sporten blir rollen som vice VD en bekräftelse på sportens roll och jag hoppas kunna bidra till en positiv utveckling för det SHL står för, säger han.

Rekryteringen av ny permanent vd ska vara klar vintern/våren 2019.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS