Växjös Brendan Shinnimin gjorde hattrick i 5–2-segern mot Mora. Arkivbild.

Shinnimin dubblade målskörd: "Haft chanser"

Det händelserika ishockeyåret 2018 i Växjö avslutades med ett sprakande målfyrverkeri signerat Brendan Shinnimin. Kanadensaren, som tidigare under säsongen gjort tre mål på 23 matcher, var på bästa spelhumör och gjorde ett hattrick när Mora besegrades med 5–2.

|

Att åka till en arena där nio gästande lag i rad förlorat och möta ett lag man aldrig någonsin tagit en SHL-poäng mot låter som en på förhand tuff uppgift. Just den utmaningen hade Mora att ta sig an när laget gjorde säsongens andra resa till Växjö.

Moras målvakt, 20-årige Isak Wallin, gjorde en bra match men tvingades släppa tre puckar förbi sig före första paus. Brendan Shinnimin gjorde två snabba mål och Växjös tredje fullträff kom efter en styrning av Pontus Netterberg.

- Vi spelade lysande i halva matchen, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Mål av Mora-debutant

Mora sköt bara tre skott på mål under de inledande 20 minuterna men fick å andra sidan bra utdelning då ett av dem gick i mål. Nyförvärvet, tjeckiske forwarden Matej Stransky, presenterade sig på bästa sätt genom att göra mål redan i debuten.

Några minuter efter första paus var det dags igen för Brendan Shinnimin. Kanadensaren briljerade åter när läget nära mål dök upp och gjorde 4-1, sitt andra mål för kvällen i powerplay.

- Jättekul, den kedjan börjar få utdelning, säger Sam Hallam.

Hemmalagets dominans var fortsatt stor men målvakten Isak Wallin stred tappert vidare och stod för flera räddningar av hög klass.

Hallam inte helt nöjd

Den tredje perioden blev en avslagen historia och spänningen uteblev för de 5095 på läktarna. Sam Hallam uppskattade inte helt sitt lags avslutande 30 minuter.

- Du kan aldrig värdera hur mycket du behöver lägga in i ett byte. Våra första 30 minuter är strålande, men man tuggar på och ger inte motståndaren luft. När de gör sitt andra mål är det match, säger Växjötränaren.

Men bara minuter efter Moras andra mål prickade Lauri Tukonen in femman för Växjö och matchen var avgjord.

Tio raka segrar på hemmais är ny rekordsvit i SHL-sammanhang för Växjö.

- Vi är ett tufft lag att möta, speciellt här hemma, säger Brendan Shinnimin och ser fram emot nästa match mot Djurgården på bortaplan.