Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Shaquille O’Neals fina gest: ”Jag gör sånt hela tiden”

Han är en av basketens största stjärnor genom tiderna. Sedan tio år tillbaka har han lagt sin karriär på hyllan men Shaquille O’Neal fortsätter att skapa rubriker.
Nu efter att ha betalat en förlovningsring för en ung man.

Han vann NBA fyra gånger under sin karriär och Shaquille O’Neal ses som en av de största spelarna någonsin inom basketen. Han har bland annat varit med i All Star-laget hela 15 gånger och fått sitt tröjnummer ”34” pensionerat av Los Angeles Lakers.

LÄS MER: Real Blåvitt 2.0: "Vår trupp är inte underlägsen någon"

Men sedan tio år tillbaka har han lagt sin spelarkarriär på hyllan.

Dock har han behållit en plats inom basketen.

Detta då han sitter som expert i NBA-studion.

LÄS MER: Erik Lund om petningen efter fiaskostarten för Real Blåvitt: ”Arg och besviken”

Nyligen fastnade han på bild på en övervakningskamera där han gjorde en oväntat gest för en ung man. Detta då O’Neal var inne i en juvelerarbutik och då passade på att betala ringen som mannen försökte köpa på en avbetalningsplan.

LÄS MER: Charlie Sjöstrand om avslutade karriären och semifinalerna i slutspelen i handboll

– Han sa att han inte kunde låta mig betala. Men jag svarade: ”Det är ingen fara, jag gör sånt hela tiden”. Jag vill bara att folk ska le, det är allt, säger Shaquille O’Neal i NBA-studion.

”Jag vill bara göra folk lyckliga”

Att ställa upp för sina medmänniskor är något som han ofta gör. Han har bland annat tipsat 4 000 dollar till en servitris en gång i tiden och det är bara en av många tillfällen då basketlegendaren öppnat sin stora plånbok.

– För några dagar sedan var jag och min fru och handlade möbler. Då var det en kvinna som hade en autistisk dotter och skulle betala för några möbler. Då tog jag hand om henne, säger han och fortsätter.

– Jag vill bara göra folk lyckliga. Varje gång jag lämnar mitt hus letar jag efter att göra goda gärningar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.