Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sex raka utan seger – nu häng på toppen igen: "Väldigt bra"

Det svänger snabbt i fotbollens värld. Fråga bara Öisarna som efter sex raka matcher utan seger nu helt plötsligt har tre raka segrar och häng på toppen igen.
– Tränarna gör verkligen ett fantastiskt jobb, säger Jakob Lindström.

Sex raka matcher utan seger. En svit som gjorde att det var en hel del irritation och ilska uppe på Öis-gården.

Skulle det bli elva raka som förra säsongen?

Nej, för segern kom mot Syrianska när Ailton och Fredrik Zanjanchi visade vägen i början av juni. Därefter har det vänt för Öis som med en match kvar av vårsäsongen helt plötsligt har häng på toppen igen.

Detta efter den förlösande segern mot Gais där Gustav Ludwigson sin vana trogen avgjorde matchen.

– Jag är rätt nöjd, det är jag, säger Thomas Askebrand och fortsätter:

– Grabbarna är så värda det här! De kämpar och sliter matchen igenom.

En som fick pusta ut rejält efter matchen var Jakob Lindström som haft stora problem med ett knä under våren.

– Det märks att jag inte har spelat på ett tag ... knät är som det är! Det är en match kvar nu men framförallt var det skönt att kunna vara med här, det var det. Jag tyckte att vi stod upp bra på mitten hela matchen och det är en underbar känsla nu, säger han.

Segern mot Gais?

Jo, det var den första sedan 2006.

– Det är många nya som har kommit till klubben på senaste år och förra säsongen blev det oavgjort och förlust ... som supporter är det helt underbart med en sådan här seger. Det betyder så mycket för laget, klubben, allting och tränarna som gör ett fantastiskt jobb, säger Lindström.

Lite skönt för dig också?

– Absolut Det är underbart och väldigt roligt för mina föräldrar! De är ju super-Öisare! Mamma, pappa och bröderna dessutom så det gör det ju bättre. Det gör att det blir lite enklare att gå till jobbet.

Lite enklare att gå till jobbet för dig med nu va?

– Haha! Verkligen!

Att det svänger snabbt i fotbollens värld har vi alla fått lära oss. Efter sex raka förluster har Öis nu istället tre raka segrar innan vårsäsongen avslutas med bortamötet med Brommapojkarna på söndag.

– Tre poäng nu och tre poäng då, det hade varit väldigt bra! Då är vi med helt plötsligt och då har vi inte ens spelat halva säsongen. Så det ser ganska bra ut, säger Lindström och fortsätter:

– Sen har vi ju mer än hälften kvar på hösten och då får vi se om vi kan vara med däruppe. Först ska vi njuta lite av den här segern dock.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.