2016 åkte Jordan Larsson ur allsvenskan med Helsingborg. Nu är han tillbaka i svensk fotboll för spel med IFK Norrköping.
2016 åkte Jordan Larsson ur allsvenskan med Helsingborg. Nu är han tillbaka i svensk fotboll för spel med IFK Norrköping.

Sex heta värvningar i allsvenskan

Kan Erkan Zengin göra Hammarby till ett topplag? Tar Jordan Larssons karriär ny fart i IFK Norrköping? Här är sex omtalade värvningar inför den allsvenska säsongen – spelare som kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.

ANNONS
|

  1. Erkan Zengin, Hammarby.

Efter närmare tio år i olika turkiska klubbar är den tidigare svenske landslagsmannen Erkan Zengin tillbaka i allsvenskan och Hammarby. Den 32-årige mittfältaren bröt sitt kontrakt med Eskisehirspor och skrev på ett kontrakt med Hammarby fram till sommaren (fem månader). Zengin spelade för "Bajen" 2004–2009 innan han lånades ut till Besiktas.

  1. Jordan Larsson, IFK Norrköping.

Jordan Larssons avsked från Helsingborg och allsvenskan slutade med tumultartade scener på Olympia när den skånska klubben trillade ur landets högsta fotbollsserie efter kvalförlust mot Halmstad i november 2016. Huliganer stormade planen och Larsson attackerades av de egna fansen. Efter ett år i nederländska NEC Nijmegen är 20-åringen tillbaka i allsvenskan och ska hjälpa Norrköping till toppen.

ANNONS

Tarik Elyounoussi, AIK.

Norrmannen bröt sitt kontrakt med den grekiska storklubben Olympiakos och 30-åringen skrev på ett tvåårskontrakt med storsatsande AIK. Där har han visat framfötterna direkt. Den offensive mittfältaren/anfallaren visade vägen med sitt straffmål mot Örebro i Svenska cupen-kvartsfinalen och nätade även i gruppspelet mot Oddevold.

Viktor Lundberg, Häcken.

Den tidigare AIK-spelaren Viktor Lundberg är tillbaka i svensk fotboll och har återförenats med sin gamle tränare Andreas Alm i Häcken. Den korta tiden i portugisiska Maritmo blev inte lyckad. Innan dess svarade dock 26-åringen för 27 mål på drygt 100 matcher för danska Randers, som han gick till sommaren 2013.

Arnór Traustason, Malmö FF.

I den sista allsvenska omgången 2015 sköt islänningen Arnór Traustason IFK Norrköping till SM-guldet – borta mot Malmö FF. När Traustason efter en utflykt till österrikiska Rapid Wien och AEK Aten (lån) valde att återvända till Sverige föll valet på det regerande mästarlaget MFF. Mittfältaren har haft lite skadebekymmer under försäsongen, men sköt nyligen MFF till final i Svenska cupen med matchens enda mål i semifinalen mot Östersund.

ANNONS

Omar Eddahri, Sirius.

Omar Eddahri stänkte in åtta mål för fjolårets allsvenska jumbo AFC Eskilstina – en dryg fjärdedel av klubbens 28 mål – och det talades om en utlandsflytt för den offensive mittfältaren. Så blev det inte. I stället hamnade 27-åringen hos Sirius och han kan bli en viktig offensiv kraft för Uppsalaklubben, som i fjol slutade sjua i allsvenskan.

TT

ANNONS