Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ola Serneke, VD Serneke. Bild: CARL SANDIN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Serneke ny huvudsponsor för Blåvitt

Under torsdagen drog IFK Göteborg igång säsongen med årets första träning i Prioritet Serneke Arena. På sin hemsida uppmanade de fansen till att komma och titta, samt skickade en blänkare om att ett stort avslöjande kommer att ske. Nu har Blåvitt bekräftat uppgifterna om att Serneke är ny huvudsponsor för klubben.

"Dessutom kommer en stor nyhet, som inte rör spelartruppen, att avslöjas innan det är dags att ge sig ut på den gröna konstgräsmattan", skrev de på sin hemsida inför träningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under torsdagen släpptes ett pressmeddelande där man gick ut och bekräftade nyheten: bolaget Serneke, med Ola Serneke i spetsen, blir ny huvudsponsor för IFK Göteborg med start under 2019 och fem år framåt. De fyller därmed luckan efter Prioritet Finans.

"Vi sa när vi gick in första året som partner att vi skulle växa med IFK och växer vi som bolag ska vi fortsätta engagera oss i klubben. Vi har nu varit med i tio år och byggt nya Kamratgården och Prioritet Serneke Arena och ser det som en naturlig utveckling att hänga med som ny huvudpartner", säger Ola Serneke, ägare och VD för Serneke, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Serneke uppges bli ny huvudsponsor för IFK Göteborg

Mats Engström, ordförande i IFK Göteborg, får frågan om hur han ser på att ett bolag som till stor del äger arenan de står i, nu ska kliva in som huvudsponsor. Någon "maktfråga" är det inte tal om, menar han.

– Det ligger hjärta och stolthet i det Serneke gör. Det finns inga som helst ambitioner på att man är ute efter någon makt i klubben.

I samband med träningens start tog spelarna av sig sina tröjor för ett byte till de nya där det står "Serneke" på bröstet. Serneke blir därmed, efter ICA och Prioritet Finans, det tredje företaget som tar plats på IFK Göteborgs matchtröja.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.