Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Serie C-klubben ger upp drömmen om Zlatan

Zlatan Ibrahimovic, 38, jagades av Serie C-klubben Monza som ägs av tidigare Milan-ägaren Silvio Berlusconi. Nu ger dock klubben i tredjedivisionen i Italien upp drömmen.
– Låt oss ta död på drömmen om Ibra. Misslyckandet med att få hit honom är en av effekterna som coronaviruset lett till, säger klubbdirektören Adriano Galliani till italienska Corriere della Sera.

Han lämnade MLS och Los Angeles Galaxy för att återvända till Serie A och Milan. Där har Zlatan Ibrahimovic imponerat och innan säsongen i Italien pausades på grund av coronaviruset var han med och lyfta Milan uppåt i tabellen.

Den svenske stjärnan sitter på ett utgående kontrakt och hans framtid i den italienska storklubben har varit oviss.

Nyligen dök ett lite mer oväntat rykte upp.

LÄS MER: Stjärnan stängs av från all boxning efter skandalvideo

Serie C-klubben, Monza, som styrs av förre Milan-ägaren, Silvio Berlusconi har varit på jakt efter Zlatan Ibrahimovic och velat knyta till sig honom.

Flytten uteblir – på grund av corona

Någon flytt dit kommer det dock inte att bli för Zlatan.

Något som har med coronaviruset att göra.

– Låt oss ta död på drömmen om Ibra. Misslyckandet med att få hit honom är en av effekterna som coronaviruset lett till, säger klubbdirektören Adriano Galliani till italienska Corriere della Sera.

– Med anledning av den globala kris som råder samt osäkerheten rörande omstarten av ligan och starten av nästa säsong, så rinner det här projektet ut i sanden, säger Galliani till tidningen.

LÄS MER: Högberg om sorgen efter pappans bortgång: "Du kommer fortsätta vara min idol"

Just nu är framtiden för i princip alla ligor i Europa oviss efter att coronaviruset spritt sig och fått liga efter liga att antingen ställa in sin säsong eller skjuta upp säsongen på obestämd framtid. För Zlatan Ibrahimovic fortsätter framtiden vara oviss.

Enligt italienska medier kan han dock vara på väg att avsluta spelarkarriären och därefter ge sig in i tränaryrket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.