Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sergej Bubka hyllar Armand Duplantis

Armand Duplantis är bäst genom tiderna.
Nu hyllas stavhoppstjärnan av Sergej Bubka, vars rekord han slog under torsdagskvällen.
”Jag gläds med honom och hans föräldrar”, skriver legendaren på twitter.

2020 kommer vara ett år att minnas för stavhoppstjärnan Armand Duplantis.

Det hela började 8 februari när ”Mondo” hoppade 6,17 och slog Renaud Lavillenies sex år gamla världsrekord. En bedrift han dessutom följde upp genom att slå sitt egna, nysatta, rekord en vecka senare.

Sedan den makalösa veckan låg Armand Duplantis lågt med rekorden – fram tills igår.

De ovan nämnda rekorden skedde inomhus. Under torsdagen hoppade han 6,15 utomhus och slog därmed Sergej Bubkas 26 år gamla rekord.

Därmed har ingen någonsin hoppat lika högt som den 20-årige superstjärnan.

– Folk började bli förvirrade, vissa trodde jag hade världsrekordet – andra att jag bara hade inomhusrekordet. Jag ville bara reda ut förvirringen och klara båda så att jag kan säga att "det är världsrekordet, jag har det oavsett vad", säger han om att han nu har hoppat högst i världen även utomhus, konstaterade han.

LÄS MER: Nytt rekord av Armand Duplantis

Hyllades av legendaren

Hyllningarna regnade över den 20-årige svenskamerikanen efter det makalösa hoppet. En av de som grattade Armand Duplantis var Sergej Bubka – numer världens näst bäste stavhoppare utomhus genom tiderna.

”Fantastiskt resultat! Jag gläds med honom och hans föräldrar. De är fantastiska människor. Jag är även glad för friidrotten och att vi kommer ha en så stor stjärna i flera år framöver. Lycka till och mot nya höjder!”, skrev legendaren på twitter.

Bergqvist: Kan hoppa 6,25

En annan svensk som vet hur det är att inneha ett världsrekord är förre höjdhopparen Kajsa Bergqvist. Numer jobbar hon för SVT som expert och hon var minst sagt imponerad av Duplantis insats.

– Ja, herregud... Vad ska man säga? Det är svårt att hitta rätt ord. Jag kan nästan tycka att det är ännu mer imponerande att han gör det här nu, säger hon till kanalen.

Likt Bubka spår hon en lysande framtid för Duplantis och nya makalösa höjder.

– Får han bara fortsätta att vara skadefri och träna på och göra sin grej så... Han har ju den bästa grundtekniken och fysiken av alla, och han är ju bara 20 år. Han kan säkert slå nya världsrekord och hoppa över 6,25 redan nu om han skulle få till ett perfekt hopp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.