Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengård får tillbaka Nathalie Björn i laget till onsdagens Champions League-retur mot Rjazan. Björn var avstängd i helgens allsvenska match mot Kristianstad. Arkivbild.

Sent självmål ger Rosengård ro inför returen

Rosengård fick med sig ett sent segermål borta mot ryska Rjazan. Det ger ro inför onsdagens retur i Champions League-fotbollen. För Linköping är avancemanget till åttondelsfinal i princip redan klart.

Matchen i Rjazan såg ut att bli mållös. Men så slog Glódís Perla Viggósdottir ett inlägg i slutminuten som hittade Caroline Seger i straffområdet. Segers nick mot mål var allt som behövdes för att tvinga fram ett ryskt självmål. Och plötsligt är Rosengårds läge inför onsdagens returmöte i Malmö väldigt mycket bättre.

- Det var ett bra resultat. Vi vet att vi går vidare både vid seger och oavgjort. Det är enkelt att förhålla sig till, men vi går självklart för att vinna. 0–0 hade varit ett vanskligare resultat, säger Jonas Eidevall till Sydsvenskan.

Fler saker än så talar för att Rosengård ska ta sig vidare till åttondelsfinal. Dels är två nyckelspelare, backen Nathalie Björn och forwarden Sanne Troelsgaard tillbaka från avstängningar. Dels får man nu spela på sitt eget konstgräs.

- Det kommer att bli ett snabbare spel och det är en plan som vi är mer bekanta med, och som vi gillar att spela på. Det kommer att bli annorlunda, säger Rosengårds Fiona Brown.

Däremot saknas fortfarande Iva Landeka, som är fotskadad. Kroatiskan är en bit från comeback.

- Men jag hoppas så klart att den inte är alldeles för långt borta, säger Jonas Eidevall.

Linköping har ena foten och mer därtill i åttondelsfinal. Laget vann borta ukrainska Charkiv med 6–1, och det ska till en fullständig kollaps om Linköping inte ska gå vidare.