Ousmane Dembélé skjuter in 1–1.

Sent mål gav Barcelona oavgjort i toppmötet

Barcelona och Atlético Madrid delade på poängen efter att Ousmane Dembélé kvitterat toppmötet på tilläggstid. Real Madrid med fyra raka vinster i bagaget åkte på en blytung 0–3-förlust borta mot Eibar.

|

Atlético Madrid var nära att ta en blytung hemmaseger i toppmötet mot Barcelona. Diego Costa nickade in 1–0 och sitt första mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen med 1–0 i den 77:e minuten.

Där och då låg Atlético Madrid i ensam serieledning, två poäng före just Barcelona. Gästerna hade en klar majoritet av bollen och till slut fick ett annars så solitt hemmaförsvar ge vika. I 90:e minuten sköt inbytte Ousmane Dembélé in bollen bakom Jan Oblak i Atlético Madrids mål.

1–1 stod sig matchen ut och därmed är Barcelona kvar i ensam serieledning, med Atletico Madrid en poäng bakom.

För den andra jätten från den spanska huvudstaden, Real Madrid, var lördagseftermiddagen en mörk sådan. Med nye tränaren Santiago Solari och fyra raka tävlingsmatcher med vinst i ryggen såg det ut att ha släppt för ett, under hösten, rejält harvande Real Madrid.

Borta mot Eibar kom dock en rejäl käftsmäll för gigantklubben.

Lilleputten Eibar vann för första gången någonsin en hemmamatch på Ipuruastadion mot Real Madrid, och gjorde det med besked genom en 3–0-seger.

Gonzalo Escalante gav baskerna ledningen med 1–0 i första halvlek. I inledningen av andra följdes det upp av både Sergi Enrichs 2–0 och Kikes 3–0.

Real Madrid och dess stjärnspäckade lag hade ingenting att svara med, och är nu fem poäng efter Barcelona i tabellen.