Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joshua Nadeau nickade in Gefles 3–3-mål mot IFK Göteborg.

Sen kvittering ger Gefle nytt hopp

3–3 borta mot IFK Göteborg. Gefle har inte givit upp hoppet om nytt allsvenskt kontrakt. Joshua Nadeaus kvittering tio sekunder före slutet – hans första mål för säsongen – innebär att gästrikarna nu har fem poäng upp till Helsingborg på rätt sida kvalstrecket.

Om det räcker för en 17:e allsvensk säsong återstår att se.

- En poäng är bättre än ingen. Psykologiskt betyder det en hel del. Vi har sena kvitteringar både här och mot Elfsborg. Det visar att vi kämpar hela vägen och det ger oss energi inför fortsättningen, säger Gefles tränare Thomas Andersson

Andersson har studerat både det egna och Helsingborgs återstående program men har inte skissat på något scenario.

- Nej, det är ingen idé. Vi fokuserar på vårt. Vi måste vinna minst två matcher. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Fick drömstart

Förutsättningarna var klara inför mötet på Gamla Ullevi – det fick helt enkelt inte bli förlust.

Gefle fick också en drömstart. Bara sex minuter hade gått när Johan Bertilsson ryckte ifrån sin bevakare på högerkanten, hann upp bollen strax före kortlinjen – och det perfekta inlägget kunde en omarkerad Simon Skrabb utan problem nicka in bakom John Alvbåge.

IFK Göteborg hade mest boll men stora svårigheter att utnyttja övertaget. Inte förrän strax före halvtidsvilan gav spelövertaget utdelning. Då var det en back som fick spräcka hemmanollan. Offensive Emil Salomonsson dök upp på Martin Smedberg-Dalences stenhårda inlägg längs marken. Ur snäv vinkel styrde IFK-försvararen in sitt sjätte mål för säsongen. Något som gör honom till Blåvitts näst bäste målskytt så här långt.

Sent mål

När Sören Rieks skickade in 2–1 för hemmalaget i början av den andra halvleken och Göteborg fortsatte att trycka på såg det närmast uppgivet ut hos de mörkblåskrudade gästerna. Men en säker straff av Martin Rauschenberg till 2–2 och en utvisning av IFK-mittfältaren Tom Pettersson som drog ned Dioh Williams i straffområdet gav nytt hopp för Gävlelaget.

- Då gick vi för ett segermål. Men i stället fick vi ett i baken. Det kändes tungt, säger Thomas Andersson.

Jakob Ankersen, som tidigare i halvleken haft två stolpträffar, dök upp på Sören Rieks inlägg och bröstade in 3–2.

Men det var inte över med det. En sista frispark från vänsterkanten och en sista nick av mittbacken Joshua Nadeau ordnade den kvittering som gör att det allsvenska hoppet fortfarande lever för Gefle.

För IFK-tränaren Jörgen Lennartsson var "bara" en poäng en stor besvikelse. Chansen att nå en tredje plats och spel i Europa League är borta.

- Vi har 20–6 i avslut men vinner inte. Vi är inte tillräckligt bra för att ta tre poäng. Vi kan bara skylla oss själva, säger Jörgen Lennartsson som i besvikelsen gav sig på en samling vattenflaskor efter slutsignalen.