I Cremona, platsen för kvällens landskamp mot Italien, föddes världens mest kända violinmakare. Antonio Stradivari tillverkade tidernas främsta stråkinstrument. Peter Gerhardsson har å sin sida totat ihop ett välstämt och närapå självspelande piano. I alla fall defensivt.
Efter plattmatchen mot Italien förra året, 2–3 i EM:s gruppspel, åkte Sverige ut mot Nederländerna i kvartsfinal efter en 0–2-förlust.
Det är den senaste gången som Sverige har släppt in fler än ett mål i en landskamp.
- Det är en trygghet. Det känns väldigt viktigt att känna att vi är starka i försvarsspelet, vi släpper inte in många mål. Någonstans börjar det alltid med ett starkt försvarsspel från alla elva på planen, säger Montpellierbacken Linda Sembrant.
En nivå till
Det här med fokus på försvaret är inget nytt. Minns bara OS-silvret 2016, som Sverige nådde genom att avväpna toppnationer som Brasilien och USA med en ogenomtränglig defensiv. Men sedan Peter Gerhardsson tog över som förbundskapten efter EM har landslaget tagit det ett steg längre.
Och det märks på resultaten.
Tretton landskamper. Fem insläppta mål.
- Det börjar redan hos våra forwards, att de har ett bra styrspel. Och det tycker jag att vi har utvecklat under året. Det är en väldigt viktig framgångsfaktor, att vi känner oss starka, stora, lojala till vårt arbete. Det är någonting som vi alltid har varit bra på, men det är viktigt att vi håller i det, säger Linda Sembrant.
"Väldigt bra förstapress"
Allt oftare tar de svenska spelarna nu tillbaka bollen redan på mittfältet, eller i anfallet, säger Sembrant. Och det gör Sverige mer farligt även offensivt.
- Då kan vi ställa om ännu snabbare mot motståndarens mål. Vi har utvecklat var vi kan vinna bollen, att vi inte längre bara vinner den nere hos oss i backlinjen, utan att vi kan vinna den på mittfältet redan. Det gör att vi kan såra motståndarna ännu mer.
Lagkamraterna högre upp i planen ser samma utveckling. Mittfältaren Kosovare Asllani om skälet till den starka defensiven:
- Att vi jobbar otroligt hårt genom hela laget. Vi har en väldigt bra förstapress, från forwards speciellt, vilket har underlättat för både mittfältare och backar. Förstapressen har vi jobbat väldigt mycket med under hans (Gerhardssons) tid vilket har gjort att vi har blivit starkare i defensiven. Sedan har vi väldigt stabila backar som är bra i speciellt luftspelet, säger Kosovare Asllani.
Enkelt för nykomlingarna
Individuellt starka försvarsspelare – Sverige har en av världens starkaste uppsättning mittbackar – är ingen nackdel. Men det är bara en del av förklaringen. En annan går att finna när man pratar med spelare som inte har varit med under hela Peter Gerhardssons tid som förbundskapten.
Piteåmittfältaren Julia Karlernäs har nått landslagstruppen först på senare tid, men säger att det är väldigt lätt att komma in i systemet som Sveriges defensiv bygger på.
- Man vet vad man ska göra även när man kommer in som inhoppare. Det är väldigt tydliga roller, vi har en väldig tydlighet i försvarsspelet, det är nog den stora anledningen. Jag som har kommit in nu, och inte har varit med så jättemycket, tycker att det är väldigt tydligt vad man ska göra, säger Julia Karlernäs.
Italien–Sverige har avspark klockan 18.15 i kväll.
Fakta: Sverige under Peter Gerhardsson
Sverige har släppt in fem mål på tretton matcher sedan Peter Gerhardsson tog över som förbundskapten. Här är alla landskamper under hans ledarskap:
2–1 mot Norge (hemma), 4 oktober 2018, träningslandskamp
1–0 mot Danmark (borta), 4 september 2018, VM-kval
3–0 mot Ukraina (h), 30 augusti 2018, VM-kval
0–1 mot Ukraina (b), 12 juni 2018, VM-kval
4–0 mot Kroatien (h), 7 juni 2018, VM-kval
4–1 mot Ungern (b), 5 april 2018, VM-kval
3–0 mot Ryssland (neutral plan), 5 mars 2018, Algarve Cup
1–1 mot Sydkorea (n), 2 mars 2018, Algarve Cup
3–1 mot Kanada (n), 28 feb 2018, Algarve Cup
3–0 mot Sydafrika (b), 21 jan 2018, träningslandskamp
0–0 mot Frankrike (b), 27 nov 2017, träningslandskamp
5–0 mot Ungern (h), 24 okt 2017, VM-kval
2–0 mot Kroatien (b), 19 sep 2017, VM-kval