Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Linda Sembrant. Bild: LUDVIG THUNMAN
Linda Sembrant. Bild: LUDVIG THUNMAN

Sembrant om BK Häcken: "Intressant satsning"

Linda Sembrant, 33, har ett utgående kontrakt med Juventus.
Samtidigt ryktas landslagsförsvararen vara på väg till Häcken.
– I dagsläget är det en intressant satsning, säger Sembrant.

Göteborgs-Posten skrev tidigare i veckan om att fotbollslandslagets Linda Sembrant finns på Häcken:s radar.

LÄS MER: Häckens drömvärvning – Linda Sembrant från Juventus

Tränaren Mats Gren var fåordig men har tidigare berättat att laget känns tunt defensivt.

Linda Sembrants avtal med italienska storklubben Juventus går ut i sommar och hon är i en period då framtiden tar upp en hel del av tankarna.

– Enskilda klubbar kan jag inte kommentera någonting men närmaste tiden har jag ett beslut att ta. Men jag trivs väldigt bra där jag är. Jag har landslaget och klubben att fokusera på och jag vill avsluta säsongen på ett bra sätt. Vi vill ta hem cupen och vinna ligan, så mycket fokus ligger på det och OS, säger Sembrant till TT under landslagslägret på Malta.

Du nämner inte klubbar, men är Sverige intressant för dig?

– Sverige finns alltid i mina tankebanor. Men för mig blir det en fråga om när jag känner att jag vill till Sverige, säger hon.

"Intressant att se"

Från Italien följde hon rapporteringen kring hur regerande mästarlaget Göteborg FC lades ned och blev en del av BK Häcken.

– Först var man väldigt förvånad och chockad över nyheten. I dagsläget är det en intressant satsning som händer där och det är kanske vad som krävs för att skapa förutsättningarna som behövs, och jag tror att det är rätt tillvägagångssätt. Just nu ska det bli väldigt intressant att se hur de får till allt det de vill ha, säger hon.

Hon berättar att hon inte heller har uteslutit en fortsättning i Juventus, som just nu leder italienska ligan.

– Det är en fantastisk klubb att spela för med fantastiska förutsättningar. Det är väldigt speciellt att spela för Juventus och jag trivs väldigt bra.

Känner du att din nästa klubb är en du vill rota dig i?

– Jag vet inte. Just nu trivs jag väldigt bra med klubbfotbollen och landslaget, och jag känner att kroppen fortfarande mår bra och jag vill uppleva mer och känner att jag inte är klar än. Det är svårt att säga hur länge man kör på. Just nu tänker jag närmaste tiden bara, säger 33-åringen.

Hurtig: "Vore tråkigt"

Landslagskollegan Lina Hurtig blev i höstas klubbkamrat med Sembrant i Juventus, och har haft bra hjälp av Sembrant sedan hon kom till klubben. Hon berättar att hon inte lägger så stor vikt vid Sembrants val, men samtidigt vore det tråkigt att eventuellt tappa sin svenska lagkamrat.

– Ja, så klart. En duktig spelare och en rolig lagkamrat så det hade varit tråkigt, säger Hurtig.