Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ken Sema (till vänster) är kvar. Likaså Saman Ghoddos (till höger). Efter framgångarna i Europa är nästa stora mål för Östersund att på allvar slåss om den allsvenska titeln. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sema: "Vi kommer utmana om guldet"

Svenska cupen vanns. Europaspelet blev en framgångssaga. Nu återstår ett, stort och primärt mål för Östersund – allsvenskan.

Förra året blev det en femteplats i allsvenskan för ett Östersund som även slogs på internationella fronter under säsongens andra hälft. I år har man redan fått respass ur cupen, och har därmed endast en sak att spela för under 2018.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Att slåss i toppen av allsvenskan är det naturliga nästa steget för jämtlänningarna.

- Precis, det är bara allsvenskan som gäller, säger yttern Ken Sema, som förstår vad det faktumet innebär för målsättningarna.

- Det betyder att vi kommer utmana om guldet, så är det ju. Sedan om vi också vinner, det får vi väl se. Men i år kommer vi utmana, absolut.

Utgående kontrakt

Efter framgångarna i Europaspelet så har flyttryktena varit många och ytterst florerande i Östersunds trupp. Men när allsvensk premiär mot Djurgården står för dörren på Jämtkraft arena så är det "bara" Fouad Bachirous mångmiljonförsäljning till Malmö och Gabriel Somis USA-flytt som är startmässigt kännbara. Tränare Graham Potter har skrivit på nytt kontrakt. Saman Ghoddos likaså. Ken Sema är också kvar, men med ett kontrakt som går ut i år.

- Just nu är jag här, det känns bra. Samtidigt har man liksom känslan att man vill vidare utomlands. Sedan om det händer under sommaren eller vintern får man se, säger Sema.

Han har varit där ute på utländska arenor och testat redan med just Östersund. Att få spela europaspel igen är något som Ken Sema och Östersund redan nu längtar efter. Vägen genom kvalrundor och gruppspel, hela vägen till ett dubbelmöte med Arsenal, har gett blodad tand.

"Riktigt roligt"

- Jag vill ut igen till Europa också med ÖFK. Det är en rolig resa att vara med på.

TT: Hur mycket betyder det att Östersund får spela i Europa nästa säsong när du ska besluta om din framtid?

- Det är klart att det påverkar. Samtidigt är jag här nu. Och allt vi uppnått. Med cupen och Europa League. Det har varit riktigt roligt.

Roligt – det ska det också bli på söndag för Ken Sema.

- Det har varit mycket försäsong, träningsmatcher och så. Det kommer vara en hype om allsvenskan. Riktigt kul.