Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds Ken Sema drömmer om Europa. En väg dit är genom seger i Svenska cupen. På skärtorsdagen spelar Östersund final mot IFK Norrköping. Arkivbild.

Sema har Europa för sina fötter

Jämtland är ett populärt resmål i påsktider. Men glöm fjäll och skidåkning – på skärtorsdagen är det fotboll som gäller när Svenska cupen avgörs. Ska IFK Norrköping ta en sjunde titel, eller Östersund en första?

Så sent som i söndags möttes de i allsvenskan. Östersund vann med 1–0 och regissör bakom målet var Ken Sema. Nu vill han avgöra själv och skicka laget ut i Europa.

- Det ska bli väldigt kul, vi vet vad vi ska göra och hur vi ska spela. Efter mötet i söndags kan vi varandra, så det kommer att bli jämnt, säger Sema efter att ha placerat in de sista frisparkarna på sista träningen inför finalen.

Drömde om Norrköping

Som pojkspelare har han många gånger drömt om att avgöra de stora matcherna. Även i drömmarna var Norrköping ett av lagen på plan – men med Sema i den blåvita tröjan.

- Självklart har jag drömt om att spela i Norrköping och det är en speciell match eftersom att jag har spelat där länge. Men nu ångrar man inte att man är här direkt, säger Sema som är från Norrköping men som inte lyckades slå sig in i IFK:s A-lag.

I stället tog han vägen via Ljungskile innan han värvades till Östersund. En liknande resa har lagkompisen Saman Ghoddos, som inte räckte till för att ta plats i Malmö FF, gjort. Nu har de båda visat sin klass i Östersund, besegrat de stora klubbarna och också belönats med landslagsuppdrag.

- Ett riktigt bra år, först allsvensk debut här i Östersund, sedan OS, en rolig höst och så landslaget igen i januari, summerar Sema.

Pigg nykomling

Som nykomling överraskade Östersund Fotbollssverige med sitt spel i allsvenskan för ett år sedan. Ken Sema var långt ifrån den stora profilen då och hade ingen självklar startplats. Men OS-äventyret i Brasilien gjorde mycket för självförtroendet.

- Det är något som man kommer att minnas hela karriären och det gav mig ett nytt självförtroende. Sedan på hösten gick det riktigt bra.

Denna säsong har börjat som den förra avslutades och utländska klubbar har ögonen på honom. Om inte Östersund tar sig ut i Europa så planerar han att nå dit på egen hand.

- Alla går sin egen väg. Fotbollskarriären är mer ett maraton än en sprint, så det gäller att ha tålamod. Jag har större drömmar än detta.