St. Louis Jaden Schwartz gör 3–2 mot Winnipeg med bara 15 sekunder kvar av tredje perioden.

Sekunddrama när St Louis vände

St Louis vände 0–2 till seger med bara 15 sekunder kvar av matchen mot Winnipeg i Stanley Cup.

|

St Louis leder därmed åttondelsfinalserien med 3–2 i matcher och kan avgöra hemma på lördag.

Men det verkar bli svårt. Hittills har alla fem matcherna slutat med bortaseger.

- Vi hoppas kunna bryta bortatrenden i den här serien på lördag, säger Gunnarsson till Expressen.

Winnipeg gick fram till 2–0 i den första perioden. Först i den tredje lyckades St Louis vända. Jaden Schwartz blev matchhjälte genom att sätta 3–2 med bara 15 sekunder kvar av matchen.

Oskar Sundqvist, som passade fram till Brayden Schenns kvitteringsmål i tredje perioden, förklarar varför man förlorat hemmamatcherna.

- För vår del är det helt enkelt så att vi spelat tajtare och mer beslutsamt i bortamatcherna, säger Oskar Sundqvist till Aftonbladet

- Hemma har vi av någon anledning kommit från vårt eget spel.

Vegas hade matchpuck mot San Jose, en seger tidigt på långfredagen och laget hade varit i kvartsfinal. Men San Jose tog chansen att förlänga matchserien och vann med 5–2. Tomas Hertl satte tonen direkt när han med ett handledsskott satte 1–0 efter drygt en minut. San Jose släppte sedan aldrig taget.

Men Erik Karlsson, som stod för två målgivande passningar, och de andra i laget måste vinna även de två kommande matcherna för att inte ta sommarlov redan i april.