Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arsenalduon Henrich Mchitarjan och Pierre-Emerick Aubameyang firar ett lyckat samarbete i 3–0-segern mot Watford.

Segrar för båda Londonrivalerna

Arsenal verkar ha hittat formen igen i Premier League. 3–0 mot Watford bröt en tre matcher lång förlustsvit i ligan för "Gunners". Samtidigt är Son Heung Min inne i ett fortsatt målstim för Tottenham.

En gång i tiden opererade de tillsammans i offensiva straffområden i gult och svart. Det funkar dock även mot gult och svart – i rött och vitt. Den före detta Dortmundduon Pierre-Emerick Aubameyang och Henrich Mchitarjan, återförenade i Arsenal, skrev båda in sig i målprotokollet i 3–0-segern mot Watford i Premier League. Dessutom målade de genom att också assistera varandra. Tysk inspiration fanns även i Arsenals första mål, där Mesut Özil med en frispark serverade mittbacken Shkodran Mustafis 1–0-nick i åttonde minuten.

Watford kunde också ha fått med sig ett mål från matchen, men Troy Deeneys straff räddades av Petr Cech.

Segern var efterlängtad för Arsenal, som innan matchen hade tre raka förluster i ligaspelet.

Även Arsenals lokalkonkurrent Tottenham fick med sig en seger från söndagen.

Det gick däremot på allt annat än räls i bortamötet med Bournemouth. Om Junior Stanislas tidiga ledningsmål för Bournemouth inte var orosmoment nog så var nog många Tottenhamanhängare nervösa när anfallsstjärnan Harry Kane fick kliva av planen fotskadad efter en dryg halvtimme.

Tur då att "Spurs" har Son Heung Min. Sydkoreanen visar, ur svenskt VM-perspektiv, ohyggligt bra form för tillfället, och klev fram i Kanes frånvaro med två fullträffar.

Dele Alli och Serge Aurier gjorde övriga mål i det som blev en 4–1-seger för Tottenham.