Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Match Cup Sweden

Seglarfesten fortsätter på Marstrand

Klassiska seglarfesten blir kvar på Marstrand.
Nu står det klart att GKSS Match Cup Sweden har förlängt avtalet med World Match Racing Tour över tre år.
– Det här säkerställer nivån på vår tävling, säger Marcus Dunér, evenemangschef för Match Cup Sweden.

Sedan en lång tid har GKSS Match Cup Sweden, som är en del av World Match Racing Touren, varit en av de stora årliga sporthöjdpunkterna på västkusten.

Omkring 60 000 brukar flockas för att se på när seglingseliten gör upp på Marstrand.

Nu kommer det glädjande beskedet att folkfesten fortsätter.

Touren, som på sätt och vis kan jämföras med tennisens ATP eller golfens Europatour, har nyligen gått igenom ett ägarbyte. Håkan Svensson, som ägt världscupen sedan 2015, ersattes av ett konsortium (en sammanslutning av flera företag) lett av bland annat engelsmannen James Pleasance.

GKSS Match Cup Sweden har nu kommit överens om ett avtal med det "nya" World Match Racing Tour och därmed säkrat att världseliten kommer till västkusten i ytterligare tre år.

– GKSS Match Cup på Marstrand har sedan starten för 25 år sedan varit en av världens ledande seglingstävlingar. Att vi även fortsättningsvis kommer arrangera en av de 4 stora tävlingarna på World Matchracing Tour är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, säger Thomas Rahm vd GKSS.

"Gynnar alla"

Hade det inte skrivits något avtal hade tävlingarna fortsatt på Marstrand, fast under helt eget regi. Därmed är Marcus Dunér, evenemangschef för Match Cup Sweden, nöjd med överenskommelsen.

– Det här säkerställer nivån på vår tävling, att vi får de bästa seglarna på ett sätt som vi inte hade fått annars.

Han fortsätter:

– Detta gynnar alla. Det gynnar touren att vi är med och det gynnar oss att vara en del av touren.

"Vill vara en del av det"

Tillsammans med tävlingarna i Bermuda och Long Beach, Kalifornien, är Marstrand en av de absolut mest tongivande tävlingarna under touren. Trots detta var det ingen självklarhet att parterna skulle komma överens.

– De ska alltid presentera en vision som vi känner att vi kan docka in på. Att vi delar samma värden och att vi vill samma sak, det var väl inte alltid solklart. Men nu har vi kommit dit där vi känner att de är på väg åt rätt håll och vi känner att vi vill vara en del av det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.