Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander "The Mauler" Gustafsson tränar för sin comeback i UFC.

Segerviss "The Mauler" inför comebacken

Alexander Gustafsson drog ifjol på sig en skada som satte karriären på paus. Men nu är han tillbaka med sitt största kontrakt i karriären – och med nästa match bara två veckor bort.

Alexander Gustafsson skadade axeln efter sin senaste match, vinsten mot Glover Teixeira i Globen, Stockholm.

Men sedan februari i år har den svenske MMA-stjärnan kunnat träna för fullt, och nu gör han sig redo för sin nästa match mot schweizaren Volkan Özdemir i Los Angeles den 4 augusti.

Gustafsson är rankad etta i lätt tungvikt – Özdemir är rankad därefter som tvåa.

Med titelhållaren Daniel Cormier numera i den övre divisionen, tungvikt, finns dock ingen interimtitel att fajtas om och amerikanens flytt har irriterat Gustafsson länge.

"Tråkigt för sporten"

- Det är tråkigt för sporten och divisionen. Jag förstår "D.C", han vill dra in några sista stålar och sen kanske han inte är kvar så länge till, men det drabbar alla oss andra och blir för mycket show tycker jag.

TT: Vad betyder titeln för dig?

- Det har varit mitt mål sedan dag ett. Jag har haft två försök innan, där jag torskat på mållinjen, och vill ha ett tredje försök. Jag kommer möta att Volkan nu, sedan tar jag upp jakten på "D.C" igen. Han kan inte hålla bältet som gisslan, det måste han släppa till oss, till mig. Men jag tror att han kommer att undvika mig till det sista.

Titelfajt eller inte, matchen mot Özdemir är det viktiga just nu.

"The Mauler" befinner sig i Stockholm där TT träffar honom på hans träningscenter i stan, men han åker till San Diego för sina sista träningar nästa vecka innan han därifrån åker vidare till Los Angeles.

Känner motståndet väl

Gustafsson känner sig "bättre än någonsin" både fysiskt och tekniskt och beskriver formen som perfekt. Motståndet känner han till väl.

- Han överrumplar folk tidigt, det är en tuff kille, stark och explosiv. Jag är redo vad han än kommer att kasta mot mig. Jag vinner, det är inget snack.

Svensken har dessutom fått en ordenlig skjuts i karriären efter att ha skrivit det största kontraktet hittills, över åtta matcher, med UFC. Efter den tuffa skadan, som han menar fick karriären att stagnera lite och som var tuff mentalt, kan situationen inte bli bättre nu tycker han.

- Det gör det värt komma ner här och svettas, blöda lite och må dåligt. Ett kontrakt med mycket mer förmåner, vilket jag tycker att jag förtjänat, och ett finansiellt bättre upplägg så det känns motiverande och kul. Jag ser väldigt positivt på framtiden.