Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger kör rehabträning med landslagets fysioterapeut Annica Näsmark efter fotbollslandslagets träning i Guichen strax utanför Rennes.

Segers ryggproblem oroar inför VM

Sveriges lagkapten tränar för fullt med fem dagar kvar till VM-premiären. Men Caroline Seger skulle ljuga om hon sade att hon inte var fundersam kring om ryggen står pall för ett helt fotbollsmästerskap.

Ryggproblemen har smugit sig på Seger under våren. Men det har tidigare inte känts så dåligt som det kändes när hon tvingades stå över VM-genrepet mot Sydkorea i fredags, säger hon.

- Det var tråkigt, man vill ju vara med i alla matcher. Men det finns också viktigare saker än den matchen, och det är det som man får titta på när man tar ett sådant beslut.

Rosengårdsstjärnan, Sveriges motor på mittfältet, tränade för fullt med laget på torsdagen, men körde också ett individuellt rehabpass direkt efter träningen.

- Jag körde på lite tuffare i dag, och med tanke på hur ryggen hade kunnat kännas, så var det positivt. Det är bara att fortsätta med rehaben, att vara väldigt noga med den och få behandling hela tiden, och att inte sitta ner så mycket, säger Caroline Seger.

Hon skrattar, skämtar, ser avslappnad ut. Men erkänner också att hon är fundersam på om ryggen verkligen ska hålla för den påfrestning som ett långt mästerskap utgör.

- Det är man alltid. Och ju äldre man blir, hur mycket kroppen klarar och så... nu har jag ju en historia där jag fysiskt sett är väldigt bra tränad och har spelat många matcher på kort tid, men jag vill inte blicka så långt framåt. Jag vill ta varje dag för vad det än är och hoppas att kroppen håller.