Frölundas Jacob Moverare jublar efter sitt mål i hemmamötet med Linköping.
Frölundas Jacob Moverare jublar efter sitt mål i hemmamötet med Linköping.

Segermaskinen Frölunda ångar vidare

Det har varit Halloween och Frölunda fortsätter att sätta skräck i sina motståndare i Scandinavium. Linköping var det tredje laget i veckan som fick känna på kraften i Roger Rönnbergs fruktade segermaskin.

ANNONS
|

Toppmötet mellan Linköping och Frölunda var hockey helt i publikens smak. Högt tempo, många skott, kamp och briljant målvaktsspel.

Linköping kom till Göteborg med ett mål i siktet, att bryta sin negativa trend. Laget hade inför mötet fyra raka förluster och hade inte vunnit under ordinarie tid sedan den 11 oktober. Men det ville sig inte och Linköpings tränare Tommy Jonsson är förgrymmad.

- Jag är oerhört besviken på en hel del spelare laget. Jag är riktigt irriterad. Det är bärande spelare som ska kliva fram och jag ser inte en tillstymmelse till det i dag, säger han.

ANNONS

Ändå började det bra. Direkt från start tog gästerna kommandot. Närmast att få till det under första perioden var James Wright som blev helt ren framför en tom kasse när Frölundas målvakt inte fick i väg pucken bakom mål. Men chansen uppstod lika snabbt som den försvann.

- De öppnade starkt. Det är ett lag som gillar att slänga puckar på mål. Det blev lite uppvärmning så man kom in i matchen, säger Frölundas keeper Johan Mattsson.

"Skön känsla"

Frölunda arbetade sig in i matchen. I mitten av andra perioden klev Jacob Moverare fram och sköt ett distansskott från blå linjen, hans första SHL-mål någonsin.

- Det var en skön känsla. Jag såg det att var en kille framför mål så jag försöket få igenom skottet. Det var inte det hårdaste, men lite fart hade den, säger han.

ANNONS

Linköping drog på sig flera utvisningar, varav två med för många spelare på isen. När Joel Lundqvist i powerplay gjorde Frölundas andra mål direkt i tredje såg det ut som om hemmalaget hade kontroll.

Men hockey kan vara grym ibland, fråga Jacob Moverare. 5.23 in i den tredje perioden drog han på sig en utvisning för hög klubba. Det var en bjudning som Linköping inte var sena att utnyttja och reducerade till 1–2 efter tre sekunder – och sen var det match igen.

- Då var det tungt. Men det var bara att släppa och gå vidare. Jag kände: nu är det bara att kriga, säger Moverare.

Förlösande mål

Och 12044 i en utsåld hemmaborg fick jubla när Pathrik Westerholm slog in den förlösande 3–1-pucken bakom Jacob Johansson, som vaktade Linköpingskassen i skadade Jonas Gustavsson ställe.

- Ett befriande mål. Det kändes skönt. Då kändes som det var klart – nästan klart, säger han.

ANNONS

Frölunda har nu tagit tre raka segrar och är, efter Djurgårdens och Malmös förluster, i serieledning.

- Vi har tagit tre stora vinster hemma. Men serien är tajt, det är många lag som är bra. Det gäller att vara på tårna i varje match. Det finns inga lätta matcher i den här serien, säger Pathrik Westerholm.

TT

Fakta: Linköpings dystra svit

Linköpings resultat sedan vinsten mot Timrå hemma den 11 oktober:

21 oktober: Skellefteå (hemma) 2–1, efter förlängning.

23 oktober: Frölunda (h) 4–3, efter förlängning.

25 oktober: Malmö (borta) 2–3, efter straffar.

27 oktober: Rögle (b) 2–3.

30 oktober: Djurgården (h) 3–4, efter straffar.

1 november: Djurgården (b) 1–2.

3 november: Frölunda (b) 1–4.

Källa: shl.se.

ANNONS