Landslagsstjärnan Caroline Seger var tillbaka efter sin långa skadefrånvaro, men hon och lagkamraterna i Rosengård fick nöja sig med 1–1 i premiären hemma mot Piteå.
Landslagsstjärnan Caroline Seger var tillbaka efter sin långa skadefrånvaro, men hon och lagkamraterna i Rosengård fick nöja sig med 1–1 i premiären hemma mot Piteå. Bild: Johan Nilsson/TT

Seger tillbaka: "Varit mentalt jobbigt"

Landslagsstjärnan Caroline Seger är tillbaka på fotbollsplanen efter sin långa skadefrånvaro.
Slutspurten mot comebacken har varit tung.
– Det är klart att det varit mentalt jobbigt, säger 38-åringen efter Rosengårds premiär hemma mot Piteå (1–1).

I den 66:e minuten hemma mot Piteå i den damallsvenska premiären blev Rosengårdsstjärnan Caroline Seger inbytt. Det var första gången hon spelade match sedan 26 juli – då föll Sverige i EM-semifinalen (0–4) mot värdnationen England.

– Det var ju otroligt kul, jag har längtat efter detta så länge. På så sätt var det ju en rolig grej för mig att kliva in här i dag, säger 38-åringen.

Även om det var endast 557 åskådare på plats fick hon en rejäl hyllning av publiken när hon byttes in.

– Malmö IP är mitt hemma. De (publiken) vet hur hårt jag jobbat för att ta mig hit, säger Seger.

Inblandad i Piteås mål

Premiären slutade dock resultatmässigt i moll. I den 85:e minuten kunde Piteås Hanna Andersson nicka in kvitteringen fram till slutresultatet 1–1. Andersson fick öppet mål efter att Seger och Rosengårdsmålvakten Somea Polozen brustit i kommunikationen på ett frisparksinlägg.

– Det är en jättebra frispark och vi får jobba bakåt. Jag försöker styra den, men så kommer hon (Andersson) på en andravåg där vi inte är med. Det är en svår situation. Jag tycker att det är jättebra frispark från deras håll, säger Seger.

Loreta Kullashi gav Rosengård ledningen i upptakten av den andra halvleken. Spelmässigt dominerade det regerande mästarlaget, men Malmöklubben fick nöja sig med oavgjort.

– Man hade önskat en vinst så klart.

"Tränat hårt"

Det var direkt efter EM som Seger tvingades till en operation på grund av en hälsenebristning, men nu känns kroppen bra.

– Jag har tränat hårt och de här minuterna var jätteviktiga. Nu är det bara att fortsätta. Träna på och förhoppningsvis få ännu mer mot Linköping (om en vecka).

Planen var egentligen att hon skulle få speltid även i cupmatcher och träningsmatcher, men då drabbades Seger i stället av en känning i en vad.

– Kroppen ska ju vänja sig och man kan aldrig träna till sig fotbollsmoment. När man väl sätter i gång har jag fått lära mig att det finns vissa grejer som kan kallas bakslag, och det blev lite så. Jag har väl överbelastat.

Känningen i vaden tog mest mentalt.

– Man har varit så nära och så har man trott hela tiden att man har varit där, men så har något hindrat en. Det är klart att det varit mentalt jobbigt sista biten, men jag är bara glad att jag spelar fotboll just nu.

Siktar mot VM

Landslagskaptenen var med på damlandslagets samling i februari men enbart för att träna. Det stora målet är att spela VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

– Absolut, men först måste jag spela fotboll. Jag måste komma tillbaka och spela innan jag ens kan fundera på något annat. Men det är klart att det är ett mål som ligger långt fram för mig, säger Caroline Seger.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel målskytt för Piteå i brödtexten. Rätt ska vara Hanna Andersson.

Fakta: Första omgången i damallsvenskan

Fredag: Rosengård–Piteå 1–1.

Söndag: Brommapojkarna–IK Uppsala, Kif Örebro–Linköping, Häcken–Djurgården, Kristianstad–IFK Kalmar, Hammarby–Vittsjö.

Måndag: IFK Norrköping–Växjö.