Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger kunde inte spela under den senaste landslagssamlingen, men är tillbaka till de avgörande VM-kvalmatcherna. På måndagseftermiddagen tränade hon med det övriga landslaget på Kamratgården i Göteborg.

Seger tillbaka med revanschlust

Caroline Seger missade förlusten senast, den som gjort att VM-kvalet blir ovisst in i det sista. Men till returen mot Ukraina är lagkaptenen äntligen tillbaka i landslaget.

Sverige var på god väg mot fotbolls-VM i Frankrike nästa sommar när resan till Ukraina i juni oväntat slutade med en 0–1-förlust. Det gör att revanschlusten är stor inför nästa kvalmatch, mot just Ukraina, i Göteborg på torsdag.

För Caroline Seger är det dessutom dubbel revanschlust efter det att en ömmande hälsena stoppade henne från spel både mot Kroatien och Ukraina i juni.

Och ännu värre kunde det ha blivit.

När det kändes som värst var landslagskaptenen inte ens säker på att karriären skulle kunna fortsätta överhuvudtaget. Men det är mest ett dåligt minne nu, poängterar hon.

- Man kommer i sådana dumma tankar att man aldrig mer kan spela. Men det känns ingenting av det nu, så det är bra, säger 33-åringen.

"Lite nattsvart"

Och riktigt nära att sluta var hon nog aldrig. Hälsenan fick välbehövlig vila efter landslagssamlingen och kort därefter var Seger också tillbaka på mittfältet i Rosengård i damallsvenskan.

- Det var lite nattsvart där, men det är lite att överdriva de känslorna också så klart, säger hon med ett skratt.

- Men jag är jätteglad att få vara med nu och att det känns bra.

Förlusten mot Ukraina har däremot satt Sverige i en oväntat tuff sits inför de avslutande båda kvalmatcherna. Sverige har fortfarande den eftertraktade gruppsegern i egna händer, men riskerar i värsta fall ett ovisst playoffspel – eller att missa VM helt för första gången.

"Kan ge lugn"

Att få lagkaptenen tillbaka är självklart ingen nackdel i det läget, konstaterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

- Det är bra naturligtvis. När man kommer in i sådana här avslutande matcher är det klart att en erfaren spelare som Seger betyder väldigt mycket, säger han och tillägger:

- Hon kan nog också ge lite lugn till de övriga.

Förutsättningarna är relativt enkla. Med en svensk seger mot Ukraina skulle det räcka även med oavgjort mot grupptvåan Danmark i Viborg på tisdag i nästa vecka. Allt annat – som vilket motstånd som kan vänta i en eventuell playoff – är oviktigt i det här läget, anser Caroline Seger.

- Det är jättesvårt att ta sig till VM. Det gäller att ta förstaplatsen och slippa playoff. Och det är vårt mål, vi har inget annat i tankarna än att ta förstaplatsen, säger hon.

- Kommer vi i ett annat läge så får vi analysera det då.