Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Seger suktar efter titeln hon saknar

Seger. Det är det enda som räknas. Får landslagskaptenen lyfta Champions League-pokalen slår det allt annat hon vunnit under sin långa klubblagskarriär.

Det är tre år sedan hon hade ena handen på bucklan. Då ledde Tyresö – fotbollens motsvarighet till Ebberöds bank – med både 2–0 och 3–2 på Estádio do Restelo i Lissabon men Wolfsburg vände och vann med 4–3. Ett år senare missade hon finalen (avstängd) och snuvades även på titeln eftersom Frankfurt slog Paris SG, hennes klubb då.

Caroline Seger vill givetvis spela från start mot just Paris SG i den helfranska finalen på Cardiff City Stadium på torsdag kväll.

Men det är inte hon som bestämmer.

Det gör Lyons avgående tränare Gérard Prêcheur – och hittills den här säsongen har han använt mittfältsveteranen mer eller mindre sparsamt.

Seger tror inte att det bli annorlunda nu.

"Är en stor utmaning"

- Det är landslagsspelare på varje position. Vi har en väldigt bra trupp med spelare på hög nivå. Det har varit och är en stor utmaning för mig, men det är bara att göra sitt jobb och till sist är det en som bestämmer vilka som ska spela.

TT: Dina utsikter?

- Så där. Jag har inte startat i de stora matcherna, inte sedan vi mötte Wolfsburg (kvartsfinalen). Jag tror att han kommer att köra med det lag han kört med ett tag.

TT: Att vinna titeln den här gången kanske är viktigare än att starta i finalen?

- Det är klart att man vill spela en sån här match. Det är vad man tränar för, men å andra sidan har man varit delaktig. Det får man inte glömma. Det skulle vara otroligt kul att få vinna Champions League. Det är något man har kämpat för väldigt länge.

TT: Kronan på verket i din klubblagskarriär?

- Absolut. Det är det största som jag inte har vunnit på klubbnivå. Det är klart att det lockar att kunna bocka av det också.

Tror på en jämn final

Lyon vann franska ligan för elfte året i följd och slog nyligen PSG i cupfinalen efter ett straffdrama, men om man ska tro på Caroline Seger blir det ingen lätt affär att säkra trippeln och klubbens fjärde seger i Champions League.

- Jag tror det blir en jämn final. Paris har kniven på stupen. Förlorar de matchen så har de ingen chans att spela Champions League nästa säsong eftersom de kom trea i ligan. Paris är ett bra lag och har spelare som kan göra det där lilla extra.

- Jag hoppas att det är två lag som vågar spela ut och inte blir fega, säger hon.

Trots den begränsade speltiden är Caroline Seger just nu inne på att fullfölja det år som är kvar på kontraktet, men hon utesluter inte att det kan bli något annat.

Kanske till och med en flytt hem.

- Jag ser bara fram emot den här sista matchen för säsongen och koncentrerar mig på det och sedan kommer landslaget (EM i juli). Den andra biten får andra människor sköta än så länge.