Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Seger rasar mot Uefa: "Det är helt befängt"

Rosengård behöver chartra ett plan för bortamatchen mot georgiska Lantjchuti i Champions League.
Till skillnad från herrlagen kan Malmöklubben inte räkna med ekonomiskt stöd från Uefa.
– Helt befängt, säger Caroline Seger till Sydsvenskan.

Rosengård lottades mot Lantjchuti i första omgången i Champions League-slutspelet och börjar på bortaplan den 9 eller 10 december.

UD:s avrådan från resor till Georgien gäller fram till 31 januari. Därför är neutral plan ett alternativ och platserna som erbjuds är enligt sportchefen Therese Sjögran i Grekland, Cypern och Polen.

Men oavsett var matchen spelas kommer Rosengård att behöva flyga dit.

På herrsidan är chartrade plan till spelplatsen ett krav i Champions League under coronapandemin, där Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) också erbjuder ekonomiskt stöd för att boka sådana flyg.

Enligt Sydsvenskan finns det kravet inte på damsidan, utan där handlar det i stället om en "rekommendation" att chartra ett plan.

– Det är helt befängt att att Uefa inte ger samma stöd till dam- och herrklubbarna så att vi kan ta oss dit på ett smidigt sätt. Otroligt typiskt, säger lagkaptenen Caroline Seger till Sydsvenskan.

– Champions League är ju en speciellt turnering, och vi vill gärna ha de bästa förutsättningarna för att lyckas. Förutsättningar vi inte får nu. Det är inte kul varken för oss eller alla andra, säger Seger.

Enligt tidningen kommer klubben att söka stöd från Uefa ändå.

"Stökigt"

Rosengårds sportchef Therese Sjögran hade lika många frågor som svar strax efter lottningen.

– Det känns stökigt, utan att veta något ännu. Förbundet (Svenska fotbollförbundet) är i kontakt med länderna som vi kunde få i lottningen och det finns neutrala platser att spela på, säger Sjögran till TT.

Var matchen spelas är ännu oklart.

"Enda alternativet"

I Sverige är elitidrottare undantagna från inreseförbudet, som finns för att stoppa spridningen av covid-19, sedan mitten av november.

TT: Vad tycker du vore bäst, med tanke på avrådan?

– Just nu vet jag inte. I normala fall skulle jag tycka det vore jättehäftigt att spela i Georgien. Men som det är nu med restriktionerna är kanske neutral plan det enda alternativet, säger Therese Sjögran.

Returen i Malmö spelas 15 eller 16 december.

Patrik Dokk/TT