Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seger kan vända hem efter seger

Efter tre år i Frankrike har Caroline Seger äntligen vunnit sin första ligatitel. Nu hägrar ytterligare två titlar innan säsongen är slut – och sedan kan det vara dags att återvända till Sverige.

Två omgångar återstår av den franska ligan, men Lyon har redan nu ett ointagligt försprång gentemot tvåan Montpellier (åtta poäng) och trean Paris Saint-Germain (nio poäng).

Klubbens elfte raka ligatitel säkrades via seger med 9–0 över mittenlaget Sochaux på måndagskvällen.

- Det här är en klubb som aldrig blir mätt, som hela tiden pushar sig själv, och spelare som aldrig är nöjda. Vilket är rätt fantastiskt med tanke på att de vinner hela tiden, säger Caroline Seger, som själv inte spelade matchen på grund av en lättare stukning i foten.

Det ska inte vara någon fara, hon hade kunnat spela en halvlek men valde att inte chansa så här i den intensiva säsongsavslutningen.

Champions League nästa

Efter att fått se Lyon lyfta bucklan under sina två säsonger i PSG fick den svenska landslagskaptenen nu äntligen själv vara med och fira.

- Jag tror att det är kontinuiteten som gör skillnaden för Lyon. Det är så gott som samma trupp år efter år, med bara några extra spelare som kommer och går. Och just den här disciplinen som finns hos varje spelare, att verkligen vara professionell oavsett vilket motstånd man möter och trots att man vet om att man kanske ska vinna med 8–0 eller 9–0. Att göra det gång på gång och hela tiden behålla den ödmjukheten och vetskapen om att gör vi vårt jobb så vinner vi ännu en titel.

Nu väntar två kamper med rivalerna PSG om de övriga två titlarna laget kan vinna den här säsongen. Den 19 maj möts lagen i final i franska cupen, och 1 juni i Champions League-finalen i Cardiff. Och redan på lördag möts lagen i ligan, i en match som betyder mycket för PSG:s möjligheter att sluta tvåa och på så sätt kvalificera sig för Champions League-spel nästa säsong.

- Det är klart att det är speciellt och det blir otroligt svårt att vinna tre matcher. De har ju vunnit en gång mot oss i vintras (1–0), så de vet att det inte är omöjligt. Men jag hoppas att det var den enda gången det här året, säger Seger.

Hamnar i Malmö?

Hennes kontrakt med Lyon sträcker sig även över nästa säsong. Men 32-åringen öppnar ändå för en återkomst till Sverige och allsvenskan snabbare än så.

- Nu har jag fått spela och träna med de bästa, och fått vara i en klubb som jag kan säga är världsledande i damfotbollen. Och jag har ett år till, men det finns ibland annat som spelar in. Jag har varit borta länge hemifrån och andra grejer som kanske är lite viktigare.

Tidigare har hon kopplats ihop med Rosengård, och Seger gör tydligt att en hemkomst inte skulle vara detsamma som en nedtrappning.

- Jag vill fortfarande vara med och bidra och vara viktig i damallsvenskan. Det gäller att tajma in vad som är en bra tid och när är jag klar i mitt huvud och i min kropp för detta.

Sundhage aktuell

Skulle hon stanna i Frankrike kan hon få sällskap av en annan svensk. Enligt L'Equipe är svenska förbundskaptenen Pia Sundhage en stark kandidat till att ta över tränarsysslan i Lyon efter Gérard Prêcheur.

- Pia är en fantastisk tränare som inte är rädd för utmaningar. Det är klart att det hade varit roligt med en svensk tränare här och jag vet att Pia hade klarat det bra men jag tror inte att hon bestämmer sig förrän efter EM om jag känner henne, säger Seger.

TT: Hur mycket betyder vilken tränare som kommer in för din framtid?

- Egentligen inte så mycket, för det förändrar inte mina känslor om jag skulle vilja vända hemåt.