Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger. Arkivbild.

Seger: "Känns som en minifinal"

De senaste åren har Wolfsburg och Lyon till stor del dominerat den europeiska fotbollen. Nu möts de redan i kvartsfinal i Champions League.

Den svenska landslagskaptenens känsla är inte så svår att förstå. Så sent som i fjol möttes just de lagen i finalen, som Lyon vann.

Lyon har tre titlar totalt, Wolfsburg två.

- Ja, vi har ju fått bästa möjliga motstånd. Det är ett fantastiskt lag. Både Wolfsburg och Lyon satsar mycket pengar för att vara på den här nivån, att vinna, och ser till att ha spelare som kan göra den skillnaden. Det kommer att bli en match i matchen på varje position, säger Seger.

Ännu ingen seger

Hon har själv varit i final två gånger tidigare – med Tyresö 2014 och med Paris Saint-Germain 2015 även om hon inte fick spela den senare eftersom hon var avstängd – men har ännu inte fått lyfta Champions League-bucklan.

Flytten från PSG till Lyon inför den här säsongen gjordes till stor del för att öka chanserna att vinna den åtråvärda titeln.

- Det är klart att jag och vi gärna vill nå dit. Och det är också klart att det kanske hade varit bättre om vi fått Wolfsburg lite senare, men nu är det så här med lottningen. Det är bara att gilla läget. Vinner man en sån match så har man kommit väldigt långt på vägen.

Finalen i fjol slutade 1–1 efter ordinarie tid och fick efter en mållös förlängning avgöras på straffar.

Vill ha mer

Norska stjärnan Ada Hegerberg, som utsågs till Europas bästa spelare förra året, satte Lyons mål under ordinarie tid, och missade sedan sin straff.

- Wolfsburg är ett tufft lag men det är nog ändå vi som är vår egen största fiende, som det har varit några gånger tidigare. Vi vet vad vi är bra på och det gäller hålla oss till det, hålla oss till planen, och inte börjar anpassa oss för mycket, säger Hegerberg.

Hon ser fram emot en ny kraftmätning mot de tyska giganterna.

- Det kommer inte att råda något tvivel om vilket lag som är bäst efteråt i alla fall. Det är den här matchen som vi har gått och väntat på hela året och förberett oss för.

- Vi är en fortsatt hungrig grupp. Vi vill ta en till Champions League-trofé.