Niklas Svedberg såg till att det inte blev spännande när Sverige vann mot Vitryssland för andra dagen i rad. Arkivbild.

Seger i Vitryssland – Karlsson VM-klar

Ny enkel seger och ännu en NHL-förstärkning. Rikard Grönborg välkomnar William Karlsson i VM-truppen och gläds åt 5–1 i den andra landskampen på två dagar mot Vitryssland.

|

Det blev svensk seger även i det andra bortamötet med Vitryssland, Tre Kronors sista VM-förberedande landskamp utan NHL-förstärkningar. Matchen slutade 5–1.

I samband med matchen meddelade Svenska ishockeyförbundet att William Karlsson har tackat ja till VM. Columbusforwarden, som gjorde 25 poäng (6 mål+19 assist) på 81 matcher den gångna säsongen, blir därmed den tolfte NHL-spelaren i truppen till Tyskland/Frankrike.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg väntar dessutom på svar från Chicagos forward Marcus Krüger.

På isen i Grodno ordnade André Petersson och Dennis Everberg en bra start för Sverige med varsitt mål i första perioden.

Vitryssland reducerade i powerplay i andra perioden och om inte svenske målvakten Niklas Svedberg varit vaken hade hemmalaget mycket väl ha kunnat kvittera.

I stället gjorde Alexander Bergström 3–1 i spel fem mot tre och Tre Kronor kunde så småningom gå ifrån till ännu en säker seger efter fredagens 4–1.

Linus Omark och Mario Kempe, i numerärt underläge, gjorde de avslutande målen i den tredje perioden.

Fakta: Tre Kronors VM-förberedelser

Återstående program:

27–30 april: Carlson Hockey Games (Euro Hockey Tour); 27 april Ryssland (Stockholm), 29 april Tjeckien (Ceske Budejovice), 30 april Finland (Ceske Budejovice).

VM avgörs i Köln och Paris 5–21 maj. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Köln och möter Ryssland i premiären 5 maj.

Fakta: Tre Kronors NHL-förstärkningar