Seger för Frölunda på hemmais

|

Linköping såg ut att vara på väg mot en säker seger och dominerade spelet.

Frölunda lyckades dock vända matchen och vinna med 3-2.

Frånsett ett par minuter i inledningen dominerade Linköping helt i den första perioden och vann också skottstatistiken med 13-3.

För Frölundas del var det inte mycket som stämde. Passningsspelet var uselt, skridskoåkningen fungerade inte och laget förlorade i stort sätt varje närkamp.

Linköping däremot fick det mesta att stämma och pressade ner Frölunda djupt i försvarszonen. Linköpings fick till långa och breda anfall som drog isär Frölundas försvar.

På en sargretur efter skott från Carl Söderberg kunde Andreas Jämtin peta in pucken vid närmsta stolpen. Mindre än en minut senare kunde Erik Lindhagen styra in ett skott från Niclas Hävelid.

Vid båda målen såg Frölundas försvar mycket taffligt ut.

Under den första halva av andra perioden var det inte mycket som talade för att Frölunda skulle komma tillbaka. Linköping var fortfarande det bättre laget.

Viktor Svedberg kunde dock reducera till 1-2 på ett löst skott från strax innanför blå linjen. Pucken fladdrade förbi en överraskad Fredrik Norrena. Då hade det gått 10.19 av perioden.

Tre och en halv minut senare kunde Joel Lundqvist styra in kvitteringen efter ett skott från Fredrik Eriksson.

Plötsligt hade matchen bytt ansikte, och Frölunda dominerade resten av perioden.

I sista perioden blev spelet mer avvaktande. Båda lagen åkte mest omkring och väntade på ett misstag från motståndarna.

Misstaget svarade Linköping försvar för vid en tilltrasslad situation framför eget mål när man inte fick undan pucken. Pucken gled ut till en fri Christian Bäckman som stänkte in 3-2.