Seger för City – tufft för Leicester

Manchester City med nye tränaren Pep Guardiola hade bara 1–1 mot Sunderland men ett sent självmål av Sunderland fixade tre sköna poäng till City och Guardiola i premiären. För Leicester, som skrällvann Premier League förra säsongen, blev det en tung 1–2-förlust mot nykomlingen Hull.

|

Guardiola överraskade hemma mot Sunderland med att inte ha engelska landslagsmålvakten Joe Hart i målet, i stället stod Willy Caballero som brukar vara reservmålvakt där, något som skapar frågor om Harts framtid i klubben.

City tog ledningen på straff genom Sergio Agüero men lyckades inte förvalta sitt spelövertag. I stället slog Jermain Defoe till i andra halvlek och kvitterade. Men i 87:e minuten råkade Paddy McNair som precis kommit in nicka in Citys segermål.

Leicesterförlust

Succélaget Leicester vann i fjol Premier League hela tio poäng före tvåan Arsenal och inkasserade endast tre förluster under säsongen.

Men ligapremiären mot nykomlingen Hull visade sig bli tuff och bevisade att rollen som favoriter inte är helt lätt att axla.

Tränare Claudio Ranieri kallade förlusten ett uppvaknande.

- Jag sa till mina spelare att årets säsong kommer att bli tuffare än i fjol. I dag var en vanlig match, kanske oavgjort hade varit mer rättvist men det blev förlust, säger han.

Drömmål

Robert Snodgrass tryckte distinkt in segermålet 2–1 i den 57:e minuten efter ett inlägg från högerkanten. Leicester bytte in flera viktiga kuggar mot slutet utan att vara riktigt nära en kvittering.

- Hull spelade bättre. Vi försökte vårt bästa och visade stort engagemang, åtminstone som individer men inte som lag, säger Ranieri.

Hull, som kvalificerade sig till Premier League via 1–0 mot Sheffield Wednesday i playoff, tog ledningen genom en riktig delikatess i den första halvleken. Två spelare cykelsparkade samtidigt bollen ribba in. Domaren bedömde Adama Diomandé vara sist på bollen.

Fjolårets poängkung i mästarlaget Riyad Mahrez kvitterade i början av andra halvlek till 1–1 på en tveksamt dömd straff.

Guldlaget intakt

Leicester har fått behålla i stort sett hela sitt guldlag från förra säsongen – med undantag för N'Golo Kanté som gått till Chelsea.

Däremot gick Hull till matchstart med endast tretton (!) skadefria seniorspelare i truppen.

Nykomlingen Middlesbrough spelade 1–1 hemma mot Stoke efter mål av nyförvärvet Alvaro Negredo från Valencia innan Stoke kunde skicka in kvitteringen. Även Everton–Tottenham och Southampton– Watford slutade också 1–1.

Däremot vann Swansea borta mot Burnley med 1–0 efter mål av Leroy Fer i den 82:a minuten.