Weston McKennie nickade in Juventus andra mål i hemmasegern mot Bologna.
Weston McKennie nickade in Juventus andra mål i hemmasegern mot Bologna. Bild: Fabio Ferrari/AP/TT

Seger för Juventus – Kulusevski avstängd

Juventus håller liv i målsättningen att försvara ligatiteln i Serie A – tack vare 2–0 hemma mot Bologna.

Fullpoängaren i Turin var extra viktig efter förra omgångens 0–2-förlust borta mot topplaget Inter. Med segern har nu tränaren Andrea Pirlo & Co fortfarande viss kontakt med serieledaren Milan och just Inter.

Juventus, som har en match mindre spelad, är på sjätte plats och har sju poäng upp till Milan.

Brasilianaren Arthur Melo styrde in 1–0 efter 15 minuter och i andra halvlek, i 71:a minuten, nickade amerikanen Weston McKennie in 2–0.

Dejan Kulusevski tog plats i startelvan och fick se det gula kortet efter en tackling på Mattias Svanberg, vilket innebär att 20-åringen är avstängd i bortamötet mot Sampdoria på lördag.

Napoli gjorde historiens tredje snabbaste Serie A-mål när mexikanske yttern Hirving Lozano slog till efter 8,95 sekunder borta mot Hellas Verona. Trots den mardrömsstarten kunde Hellas Verona vända och vinna med 3–1.

Snabbaste målet i historien hör till Milans Rafael Leao som gjorde mål efter 6,8 sekunder borta mot Sassuolo 2020.