Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Dan Ljungsvik
Bild: Dan Ljungsvik

Segelbåt kraschade i Lysekil Women's Match

Tre dykare var bara centimeter från att bli överkörda av räddningsbåtarna i Lysekil Women's Match då en tävlingsbåt körde rakt in i en bergvägg. Dykarna var tvungna att simma till botten för att undkomma.

Det blev en dramatisk tävlingsdag i Lysekil under onsdagen, skriver GT. En av båtarna fick problem med ett segel i samband med starten eftersom det blåste kraftigt, och besättningen tappade kontroll över båten som åkte rakt in i klipporna och kraschade.

– Vi hade vår räddningspersonal på plats väldigt snabbt. Ingen blev skadad, säger Anna Holmberg White, projektansvarig för tävlingen.

Men det hade kunnat gå mycket värre. Inte minst för de dykare som befann sig i vattnet precis bredvid. Det var en dykinstruktör från Lysekil Dive Team med två elever som dök i de vatten som ligger precis utanför tävlingsbanan. Men under räddningsaktionen av segelbåten ska tre motorbåtar ha kört in och rakt över området där dykarna befann sig.

– Som tur är hade vi en väldigt rutinerad instruktör med som fick ner eleverna till botten, men det var grunt och det var jäkligt nära, säger Malin Dahlström, som driver dykarklubben, och fortsätter:

– En sån här överträdelse innebär en fara för livet. Åtgärder måste vidtas, det här får inte lov att upprepas.

Dykarklubben har efter incidenten haft ett möte med tävlingsledningen som, kommit fram till att stoppa alla dyk i det aktuella området under tävlingen på grund av säkerhetsskäl.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.