Mats Enquist. Arkivbild.
Mats Enquist. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

Sef varnar för Swishkampanj: "Nära matchfixning"

Mats Enquist, generalsekreterare i intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef), varnar för utvecklingen kring Swishkampanjer i herrarnas allsvenska.

ANNONS

– Det är egentligen inget som vi i Sef kan göra om det inte går överstyr på något sätt. Man kan inte börja köpa spelare i andra trupper, det ligger väldigt nära matchfixning. Framför allt tycker jag att det är ganska osportsligt. Om det stannar vid att det var en kul grej, att bjuda på lite pizza och vad nu mer var, så är det nog bra, säger han till Aftonbladet.

Bakgrunden är att AIK-supportrar swishade över 60 000 kronor till ett Varbergskopplat konto efter lagets 3–2-seger borta mot Djurgården i söndags. En match som raderade Stockholmsrivalen ur SM-guldstriden och fick Varbergs spelare att köpa öl och godis för en del av pengarna.

ANNONS

På lördag avgörs allsvenskan när Malmö FF tar emot Halmstad och AIK möter Sirius. Efter "Gnagets" 4–2-seger borta mot Elfsborg på måndagen hoppades spelarna på likartad hjälp.

– Jag är ganska säker på att om Halmstad vinner och vi vinner så kommer nog AIK:s supportrar att swisha en peng till Halmstad, som de gjorde till Varberg, sade AIK:s anfallare Henok Goitom med ett skratt, enligt Aftonbladet, men blev sedan mer allvarlig när han fick frågan om han själv swishat något.

– Nej, då blir det kanske matchfixning, sade han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS