Sebastian Samuelssons kritik mot Vladimir Putin: ”Ett skämt”

Vladimir Putin anser att man trampat på de olympiska principerna när man uteslutit ryska idrottare från internationella tävlingar.
Den svenske skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson håller inte med.
– Jag vet inte riktigt var krig kommer in i de olympiska värderingarna, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Rysslands president, en stor idrottsfantast, menar att man gått väl hårt åt de ryska lag och idrottare som stoppats från att tävla sedan kriget bröt ut i Ukraina.

– De tvekade inte en sekund när det kom till de paralympiska utövarna. Det är sport utanför politik, säger han, enligt statligt ägda Russia Today.

LÄS MER:Vladimir Putins ilska efter rysk utestängning: ”Utanför politik”

Det internationella skidskytteförbundet, IBU, har tagit det än längre. Efter att först ha uteslutit ryska och belarusiska idrottare från sina tävlingar har man nu slängt ut respektive lands nationsförbund från hela organisationen.

Att detta, och andra åtgärder mot Ryssland, varit för hårda tycker inte den svenska storstjärnan Sebastian Samuelsson.

ANNONS

”Jobbigast för det ukrainska folket”

– Jag har inte hört det uttalandet innan, men jag tycker att det låter lite som ett skämt jag vet inte riktigt vart krig kommer in i de olympiska värderingarna heller, säger han till Expressen, och fortsätter:

– Kriget är fruktansvärt, jag kan tänka mig att de ryska och belarusiska idrottarna tycker att det är väldigt jobbigt. Det är en enormt trist situation för många, men allra jobbigaste är det för det ukrainska folket och det är dem vi måste sluta upp bakom och stötta så gott vi kan.

Samuelsson har tidigare använt sin plattform och röst till att kommentera flera andra kontroversiella ämnen.

Bland annat den systematiska dopning som pågått i Ryssland, vilket fått till konsekvens att ryssar inte får tävla under landets namn eller flagga i OS.

LÄS MER:Samuelsson: Planerar manifestation för Ukraina

LÄS MER:Samuelsson om hatet: "Bekommer mig inte"

LÄS MER:Samuelsson: "Det är synd och ansvarslöst"

ANNONS