Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sebastian Ohlsson blir lagkapten i Blåvitt

Nu är det klart. Sebastian Ohlsson, som burit kaptensbindeln under försäsongen, har nu också officiellt utsetts till lagkapten i IFK Göteborg.

I och med skadan på hemvändande Sebastian Eriksson har namnen Ohlsson vikarierat som lagkapten för IFK Göteborg under försäsongen.

Ohlsson var dessutom Poya Asbaghis "sidekick" under upptaktsträffen i veckan – och nu är det alltså klart att det är 25-åringen som tar kaptensbindeln inför årets säsong.

– Det handlar inte om att bara ge någon en utmärkelse, utan är förknippat med en rad karaktärsdrag och står för något. Sebastian förkroppsligar på något vis det som alltid varit IFK Göteborg med det nya vi vill bygga, säger tränare Poya Asbaghi bland annat till IFK Göteborgs hemsida.

Eriksson vice kapten

Sebastian Eriksson, som var lagkapten i fjol innan flyttlasset gick till Grekland, är utsedd till vice kapten. Men (åtminstone) tills han är tillbaka från sin skada är det alltså Ohlsson som ska lotsa IFK-skutan.

– Att alltid ge 100 procent, att kliva in i dueller och att få med sig sitt lag oavsett hur tufft läget är på plan och att vara prestigelös gentemot sin omgivning, är också egenskaper och något som utmärker Sebastian, fortsätter Poya Asbaghi.

Sebastian Ohlssons första uppdrag som officiell lagkapten i IFK Göteborg blir genrepet mot Örgryte under lördagen.

LÄS MER: Ser ut att Blåvitt-debutera mot Örgryte

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.